sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Medicul Alexandru Rafila: ‘Este foarte bine ca profesorii nevaccinați să fie testați, trebuie găsită o modalitate și pentru elevi să fie testați’

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre despre condițiile în care va începe anul școlar în toamnă.

 

Alexandru Rafila: „Este foarte bine ca profesorii nevaccinaţi să fie testaţi, trebuie găsită o modalitate şi pentru elevi să fie testaţi”

 

„E foarte bine să fie testaţi, trebuie găsită o modalitate şi pentru elevi să fie testaţi. Discutăm de copii cu vârsta până la 12 ani care nu au acces la vaccinare, pentru că nu este recomandată vaccinarea decât după 12 ani. Mai mult, foarte mulţi copii cu vârsta mai mare de 12 ani nu au fost vaccinaţi, pentru că nu a existat o campanie dedicată părinţilor în care să fie informaţi de ce trebuie vaccinaţi copiii, părinţii trebuie convinşi că este util să îşi vaccineze copiii.

Accesul la testare trebuie să fie neîngrădit, testarea periodică a profesorilor ar putea să asigure condiţiile de funcţionare în siguranţă a şcolilor, dar trebuie completată şi cu testarea elevilor, mai ales a celor simptomatici, sau periodic dacă se găseşte o soluţie logistică care să permită acest lucru. Lucrul acesta trebuie organizat din timp, pentru că dacă o să aşteptăm să înceapă şcoala şi după să organizăm testarea, o să ajungem în impas. Nu mai este decât o lună şi jumătate, aşa că, pe lângă renovarea şcolilor, trebuie să existe şi o organizare logistică a unei testări permanente pentru cei nevaccinaţi.

 

Eu ştiu  că peste 80 la sută din medicii din România s-au vaccinat. În aceste luni de vară poate o să ne convingem majoritatea colegilor să se vaccineze.

Bănuiesc că şi Colegiul Medicilor este implicat în astfel de activităţi şi cred că la fiecare loc de muncă unde îşi desfăşoară activitatea personalul medical, cred că fiecare unitate trebuie să organizeze secţiuni de informare, să stea de vorbă cu cei care nu s-au vaccinat şi să îi convingă.  Noi am făcut asta la Matei Balş şi avem doar doi colegi care nu s-au vaccinat, dar sper ca în perioadă viitoare să îi convingem”, a afirmat profesorul Rafila.

 

Lipsa de medici ATI, o problemă acută în România. Trebuie să existe o planificare a modului în care sunt furnizate serviciile de terapie intensivă, este de părere medicul

 

„Există o singură soluţie. O colaborare cu corpul profesional, cu societatea profesională şi Colegiul Medicilor, cu care să se lucreze în parteneriat, să existe o planificare a modului în care sunt furnizate serviciile de terapie intensivă şi nu ştim ce se va întâmpla cu acel program de european de control al bolilor prin care anumiţi medici din anumite specialităţi- pot fi boli infecţioase, pneumolgie- erau pregătiţi printr-un modul scurt prin care să acorde tratament de terapie intensivă în condiţii speciale. Sunt colegi care au absolvit astfel de cursuri.  Una este să te pregăteşti pentru o situaţie de criză , iar una este să o previi”, a atras atenţia Alexandru Rafila, conform News.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila, ieșire dură: ‘E momentul ca cineva să-și asume bărbătește faptul că nu a putut preveni valul 4 și să-și asume consecințele’

Alexandru Rafila reacționează la propunerea lui Dan Barna, de a introduce restricții la mall, pentru persoanele nevaccinate: ‘Nu este un lucru bun’

Medicul Beatrice Mahler: ‘Este extrem de riscant. Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare