sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Medicul Alexandru Rafila: ‘Toți cei care își doresc să își protejeze copiii și să aibă copiii la școală cât mai mult timp, ar trebui să opteze, în familie pentru vaccinare’

Datele statistice arată că persoanele cu vârste de peste 60 de ani sunt în continuare categoria cemai afectată de tulpina Delta a coronavirusului, iar copiii nu sunt afectați mai mult daceastă tulpină, a spus la Digi24 medicul Alexandru Rafila, care este și parlamentar PSD. Rafila mai spuncă părinții nu ar trebui să fisperiați daceastă variantă și să nu-și mai trimită copiii la școală. Pdaltă parte, medicul spuncă cea mai bună soluțipentru a preveni îmbolnăvirea copiilor și închiderea școlilor estvaccinarea adulților din familie.

Copiii şi adolescenţii cu vârsta între zero şi 18 ani reprezintă circa 25% din populaţia României, iar în ceea ce priveşte numărul de cazuri în spitale, în jur de 4% – 4,5% sunt internaţi în spital, iar la ATI 1,5 – 2%. Deci este clar că această categorie în continuare este mai puţin afectată şi acest virus Delta. Dincolo de faptul că se transmite incomparabil mai uşor decât variantele anterioare, nu pot să spun că produce infecţii predilect la copii.

Sigur că discuţi de o populaţie care, în general, nu e vaccinată, dar procentul de cazuri spitalizate la ATI este mic. Nu aş vrea să folosim aceste exemple ca un soi de sperietoare pentru părinţi să nu îşi trimită copiii la şcoală şi să găsim, eventual, o justificare pentru faptul că se vor închide şcolile”, a spus Alexandru Rafila.

Medicul spuncă şcolile ar trebui să rămână deschise, chiar dacă creștnumărul cazurilor, iar cursurile ar trebui să se facă în continuarfață în față. Soluția pentru acest lucru estca adulții să se vaccineze.

Soluţia asta este ca toţi cei care îşi doresc să îşi protejeze copiii şi să aibă copiii la şcoală cât mai mult timp, ar trebui să opteze, în familie pentru vaccinare. Eu aşa văd lucrurile. Acasă nu te duci cu certificatul verde. Acasă te duci şi vrei să ai grijă de cei apropiaţi ţie”, a spus Alexandru Rafila, conform digi24.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare