sursa foto:  medichub.ro

Medicul Monica Pop: ‘Nici nu știm dacă afectarea asta de acum este Omicron sau nu. Cine face selecția? Nu vrem să testăm pentru că sunt niște oameni politici care au creierul toxic’

Profesorul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală, afirmă că testarea în masă ar ajuta la prevenirea formelor grave de SARS-CoV-2.

 

Medicul Monica Pop a declarat că în centrele de vaccinare ar trebui să fie și centre de testare.

 

Monica Pop: „Nu știm dacă afectarea asta de acum este Omicron sau nu. Cine face selecția?”

 

În primul rând, nici nu știm dacă afectarea asta de acum este Omicron sau nu, cel puțin la noi. Cine face selecția? Cine știe? În al doilea rând, de ce se vorbește de spitale pline, sau de posibilitatea de umplere a spitalelor, dacă s-a spus tot timpul că Omicronul este o afectare COVID mult mai ușoară decât a fost Delta? Deci, eu nu înțeleg lucrurile astea. Ori așa, ori așa.

Vreau să vă întreb un lucru, sigur, retoric. S-a gândit cineva cât de tare afectează frigul din case și cât de tare agravează bolile respiratorii acute și bineînțeles că și COVID. Nu s-a gândit nimeni la lucrul acesta. Trebuie neapărat rezolvat, dacă se poate.

Încă o dată spun pentru toată lumea și voi spune asta, absolut tot timpul, așa cum fac toate țările din Europa. Trebuie să facem și noi testare în masă, pentru ca pacientul să afle pe loc să este pozitiv și să se izoleze, să facă tratament. Sperăm că care și cu ce, deși tratamentul într-o fază incipientă este foarte ușor de făcut.

Testarea în masă trebuie să fie absolut obligatorie, alături de vaccinare, de mască, și de izolare, pentru că această pandemie să dispară o dată pentru totdeauna, și să nu mai avem asemenea evenimente, niciodată”, a declarat medicul.

 

Monica Pop: Nu vrem să testăm pentru că sunt niște oameni politici care au creierul toxic

 

”Altfel, nu înțeleg. Eu văd că primul-ministru vrea să facă acest lucru și ar și trebui să facă lucrul acesta. Ar scădea foarte mult, nu numai numărul de infectări, dar ar scădea foarte mult și banii alocați, pentru că un pacient internat costă foarte mult, și banii aceia ar putea fi folosiți foarte bine pentru testare.

Și se poate face acest lucru, ca în centrele de vaccinare, să fie și centre de testare. Care ar fi problema?

Nu mai vorbim de faptul că se duc unii la vaccinat, habar n-au despre ei nimic și sunt situații în care, persoana respectivă care vrea să se vaccineze poate să fie pozitivă, și atunci, nici nu se pune problema de vaccin. Nu le face nimeni test. Măcar la cei care se duc la vaccinat. Organizarea testării în masă nu este o problemă imposibil de rezolvat. Dimpotrivă„, a mai declarat Monica Pop, la Antena 3.

Vezi și:

Coronavirusul va dispărea încet, dar sigur! Medicul Adrian Marinescu: ‘Valul acesta va fi ultima strigare. După acest val mă aștept ca vara să fie deja liniștită’

Medicul Octavian Jurma, avertisment teribil despre valul Omicron: ‘Afectează în mod disproporționat tinerii. Vedem deja o creștere a deceselor în rândul categoriei 20-59 de ani’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare