sursa foto:  cnbc.com

Medicul Octavian Jurma, avertisment teribil despre valul Omicron: ‘Afectează în mod disproporționat tinerii. Vedem deja o creștere a deceselor în rândul categoriei 20-59 de ani’

Medicul epidemiolog Octavian Jurma atrage atenția că valul Omicron nu este așa de blând precum s-a vehiculat și va produce același număr de infectări și decese precum valul Delta.

 

Din păcate, zvonurile că tulpina Omicron este mult mai blândă au fost foarte exagerate. Omicron este cu până la 25% mai puțin sever decât Delta. Deci, ce vedem noi o rată scăzută de severitate, în Marea Britanie, Franța, țări cu o rată imensă de vaccinare, pentru ei și valul Delta a fost foarte blând. 

Pentru noi, la un număr dublu de infectări, chiar dacă este mai puțin severă va produce același număr de infectări și de decese. Vedem că infectările cresc rapid. Acest caz este doar unul dintre și alte cazuri probabil, dar care nu au fost confirmate pentru că nu facem destule secvențieri. Se confirmă cel mai îngrijorător aspect al versiunii Omicron de până acum: afectează în mod disproporționat tinerii spre deosebire de valul Delta. Astfel încât vedem deja o creștere a deceselor în rândul categoriei 20-59 de ani. Cresc mai repede decesele decât în rândul populației generale.

Și internările în rândul copiilor cresc cu o viteză de 4 ori mai mare. Acest aspect a fost neglijat”, a declarat Octavian Jurma, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă este posibil să asistăm la o presiune asupra sistemului de sănătate, medicul a răspuns: „Da, debutul a fost foarte sus, presiunea ascendentă va continua e posibil să depășim vârful valului Delta. Spre finalul săptămânii vom ajunge la 25.000 cazuri”.

Vezi și:

Medicul Octavian Jurma avertizează: ‘Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20,000 de cazuri noi, și e posibil să trecem și de pragul de 25,000 de cazuri. Omicron se dovedește mai periculos decât Delta pentru copii’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare