sursa foto:  Facebook.com

Medicul Virgil Musta atrage atenția asupra virusului West Nile: ‘Debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase’

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a precizat care sunt simptomele care apar la persoanele infectate cu virusul West Nile.

Medicul Virgil Musta a precizat că la noi în țară, țânțarii pot transmite 2 tipuri de encefalite: encefalita West Nile și encefalita Europei Centrale. Encefalita este o afecțiune a sistemului nervos, care are un oarecare procent de deces.

„Ea debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase, la un moment dat începe să doară capul, apar vărsături și după apar fenomenele neurologice, care sugerează diagnosticul de encefalită și urmează să investighezi această encefalită. Și la copii produce aceeași patologie”, a explicat medicul Virgil Musta.

Când este cazul să cerem un consult medical

Întrebat care ar fi simptomele declanșatoare pentru a cere un consult medical, medicul Virgil Musta a spus că un prim semn ar fi durerea persistentă de cap.

”În primul rând, durerea de cap, fiind o durere persistentă, poate fi însoțită sau nu de vărsături, după care apar fenomenele neurologice: astenie marcată, halucinații, pareze, parestezii, iar la formele grave convulsii, apoi pacienții intră în comă”, a mai explicat medicul Virgil Musta, conform Antena3.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare