sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Mesaj de ultimă oră transmis de premierul Nicolae Ciucă: Vom face tot ce ne stă în putință pentru a îndeplini acest obiectiv

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, a transmis luni, după ședința solemnă consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României, din Parlamentul României, că în următorii ani, singurul proiect de țară pe care îl avem de îndeplinit este să asigurăm eficiența instituțională și să susținem dezvoltarea economiei și a nivelului de trai, cu moderație, echilibru și în deplină securitate.

 

 

 

 

„Ziua de 1 Decembrie 1918 este încununarea dreptului la autodeterminare al poporului român, act de dreptate al istoriei ce marchează momentul unic în care națiunea română, în ansamblul său, și-a primit statul în integralitatea sa.
Tot ce a făurit bun România modernă a făurit prin unitatea de voință, când poporul și elitele sale au avut împreună un obiectiv național major.
Am dorit să subliniez astăzi, în Parlament, la ședința solemnă consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României, că misiunea noastră este națiunea română ca națiune europeană, un popor format din cetățeni liberi, deopotrivă români și europeni, cu drepturi și libertăți garantate, respectați în țară și în străinătate.

Aderarea la Spațiul Schengen este un obiectiv național strategic. Este expresia încrederii și cea mai sigură garanție din partea partenerilor noștri europeni că România este și va rămâne ferm ancorată pe axa de dezvoltare occidentală. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a îndeplini acest obiectiv.
Modernizarea României nu se poate face în afara Uniunii Europene și a investițiilor din fondurile europene. Vom acționa, așadar, în consecință”, a transmis Ciucă

Premierul spune că în următorii ani, singurul proiect de țară pe care îl avem de îndeplinit este să asigurăm eficiența instituțională și să susținem dezvoltarea economiei și a nivelului de trai, cu moderație, echilibru și în deplină securitate.

„Ca să realizăm acest lucru, trebuie să răspundem împreună următoarelor priorități: profilul economiei românești în prezent și viitor, educația și soluțiile la problema demografică, sistemul de pensii în ansamblul său, sistemul de sănătate, reforma administrativ-teritorială, rolul României într-o lume în schimbare.

Le spunem tinerilor – România are un viitor.
Le spunem intelectualilor – România are nevoie de îndrumarea dumneavoastră.
Le spunem celor care lucrează în țară sau străinătate – România este rezultatul muncii dumneavoastră.
Le spunem antreprenorilor – România are nevoie de creativitatea și determinarea dumneavoastră.
Le spunem seniorilor acestei țări – România va avea grijă de dumneavoastră așa cum și dumneavoastră ați avut grijă de România.
Pentru că noi toți, împreună, uniți, iar nu divizați putem realiza și definitiva singurul proiect de țară care ne poate duce mai departe – o națiune română europeană.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare