sursa foto:  newsweek.ro

Mihai Daraban, șeful Camerei de Comerț: ‘Portul Constanța a preluat volumul a vreo 6-7 porturi din Ucraina. Este o provocare pentru noi’

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a vorbit despre actuala situație a infrastructurii de transport, în contextul tranzitului masiv de produse din Ucraina.

Mihai Daraban crede că subvenția care se încasează pe traficul de pasageri și care nu există la traficul de marfă ar fi problema din cauza căreia, CFR nu acordă destul de multă atenție trenurilor de marfă.

Portul Constanța este ca un lift proiectat să care 4 persoane și în care vor să urce 10

În portul Constanța putem vorbi acum de preluarea volumului a vreo 6-7 porturi din Ucraina, noi suntem ca liftul acela care a fost proiectat să care 4 persoane și deodată vor să urce 10 persoane în ele. Este o provocare pentru noi.

Ceea ce s-a făcut în port cu resetarea căilor ferate din port a fost un pas important, dar s-a întâmplat tot în incinta portului și nu în afara lui. Pe noi ne interesează o dezvoltare a infrastructurii în afara portului, ca să-l deservească cum trebuie.

Și am mai vorbit despre această meteahnă a CFR de a prioritiza trannsportul de pasageri. Sunt 14 curse dus, 14 curse întors București-Constanța, din oră în oră, chiar nu le înțeleg, le-am văzut de pe autostradă, aveau maxim 2-3 călători.

”De 100 de ani tot pe la Cernavodă se leagă feroviar țara cu Constanța”

Știm că pasagerul are o prioritate în fața mărfii dar în acest moment s-a creat o inflație de trenuri de călători în detrimentul mărfii. N-am înțeles de ce nu s-a putut atârna o cale ferată de Podul de la Brăila. De 100 de ani tot pe la Cernavodă se leagă feroviar țara cu Constanța.

Subvenția care se încasează pe traficul de pasageri și care nu există la traficul de marfă ar fi problema din cauza căreia, crede Mihai Daraban, CFR nu acordă destul de multă atenție trenurilor de marfă.”, a spus Mihai Daraban, potrivit b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare