sursa foto:  psnews.ro

Mihai Tudose, despre tăierea ajutorului pentru refugiații ucraineni: ‘O intrare în normalitate! Noi nu puteam să cerem unui bătrân, unui român să trăiască 1.500 lei și să-l dau altcuiva 5.000 lei ca să trăiască’

Europarlamentarul Mihai Tudose a vorbit despre demersul guvernului de a tăia din ajutoarele oferite românilor care găzduiesc ucrainenii fugiți din calea războiului.

 

Statul ar urma să acorde doar 2.000 lei pe lună pentru fiecare familie de ucraineni care locuiește în chirie. În prezent, ajutorul este de 70 lei pe zi pentru un singur refugiat.

În plus, vor fi introduse mai multe condiții, printre care și angajarea refugiaților ucraineni.

Cred că cei 2.000 lei acum care sunt stabiliți, e o sumă pentru ca o parte din aceste cheltuieli să fie suportată și să fie și stimulați pentru a-și găsi locul și integra pe piața muncii.

Acum nu mai avem acea situație ca și la începutul războiului și inclusiv Comisia Europeană a avut o abordare prudentă în ce privește cuantumul acestor forme de sprijin care să dau refugiaților„, a spus Marcel Boloş, ministrul Investițiilor şi Fondurilor Europene.

”Susținem tot ce înseamnă efort colateral războiului din Ucraina”

Întrebat cum vede aceste măsuri, europarlamentarul Mihai Tudose a spus:

O intrare în normalitate! Noi nu puteam să cerem unui bătrân, unui român să trăiască 1.500 lei și să-l dau altcuiva 5.000 lei ca să trăiască. O intrare-normalitate. Adică susținem tot ce înseamnă efort colateral războiului din Ucraina.

Susținem cu toată tăria și cu tot dragul și noi am vrea să fim beneficiarii unei asemenea forme de sprijin, dacă, doamne ferește, ni s-ar întâmplat nouă ceva, dar hai să nu exagerăm„, a spus europarlamentarul Mihai Tudose, conform antena3.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare