sursa foto:  psnews.ro

Mihai Tudose, mesaj puternic pentru Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR: ‘România e pe contrasens din cauza guvernării aservite multinaționalelor. Să sperăm că guvernanții țării își vor reveni din caracteristica poziție slugarnică’

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a lansat un mesaj puternic pentru Coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, după ce miniștrii de finanțe ai țărilor din Grupul celor Șapte (G7) au decis să impună un impozit minim de 15% la nivel mondial pentru companiile multinaționale.

”Eu ,,speriam” investitorii…..
Vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor, printr-un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%. Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii, în special din partea giganţilor digitali. Din păcate, România e pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaționalelor. O guvernare, constat cu îngrijorare, decuplată de la eforturile administraţiei Biden de soluţionare a marilor dosare, precum acesta, care trenau păgubos.
Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice. E relevantă ştirea, de zilele trecute, despre impozitul Zero pe anul trecut al unei companii ce a obţinut profit de 315 miliarde de dolari, fiind înregistrată într-un paradis fiscal.
Susţin ideea ca impozitul să fie plătit în ţara în care se realizează profitul, nu acolo unde e declarat. Nu putem decât să sperăm că guvernanţii României îşi vor reveni din caracteristica poziţie slugarnică. Dacă se mai poate scăpa de condiţia asta, odată ce ţi-ai asumat-o”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare