sursa foto:  Poliția Română

Ministerul de Interne ar putea cumpăra și autobuze de la prietenul lui Klaus Iohannis

După achiziția de BMW-uri de la Automobile Bavaria SRL, firma deținută de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, Poliția Română ar putea să cumpere și autobuze de la aceeași firmă.

 

 

 

MHS Truck&Bus a depus ofertă pentru lotul 8 din achiziția MAI, în valoare de 7,8 milioane lei, adică circa 1,6 milioane de euro. Firma vrea să livreze autobuzele de minim 48+1+1 locuri, fiind dispusă să trimită cinci astfel de vehicule în 24 de luni. MHS Truck&Bus este importator MAN în România.

În total, pentru livrarea de autovehicule în cadrul licitației de 550 de milioane lei au depus oferte șase firme: Renault Commercial Roumanie, Porsche Romania, Trust Motors, Roadhill Automotive, Stimpex și MHS Truck&Bus.

Acum sunt analizate ofertele, acestea urmând a fi departajate în funcție de preț și de durata extinsă a perioadei de garanție acordate (cel puțin 36 de luni).

Firma prietenului lui Iohannis a livrat și mașini Poliției Române. Agenții nu sunt mulțumiți

Automobile Bavaria, firma prietenului lui Iohannis, a câștgat și licitația pentru livrarea a 600 de mașini Poliției Române. Contractul s-a ridicat la 20 de milioane euro și e acum în atenția Parchetului European și a DNA. Suspiciunile, formulate de sindicaliști și de USR, sunt că cerințele tehnice au fost întocmite de așa natură încât să se potrivească doar mașinile BMW furnizate de Automobile Bavaria.

Între timp, parte din aceste mașini au ajuns la polițiști, iar aceștia nu-s mulțumiți de ele.

„Aceste BMW-uri din contract nu aveau montate staţii de emisie recepţie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nu au separatoare între poliţiştii rutieri şi bancheta din spate. Nu au un chit de accidente rutiere, conuri, celelalte elemnte necesare. Vor fi costuri suplimentare”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentant al sindicatului EUROPOL, scrie b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare