sursa foto:  sharethis.ro

Ministerul Finanțelor face un nou împrumut! Despre ce sumă este vorba de data aceasta

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 350 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate cu discont şi una de obligaţiuni de stat tip benchmark, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MFP a atras 200 milioane lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie, cu scadenţa în 19 octombrie 2020, la un randament mediu de 3,13% pe an. Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au subscris 381,4 milioane de lei.

De asemenea, MFP a atras 150 milioane lei printr-o emisiune de obligaţiuni benchmark, cu o maturitate reziduală de 180 de luni, la un randament mediu de 4,75% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 100 milioane de lei, iar băncile au subscris 320 milioane lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în octombrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, potrivit Agerpres.

 

 

Vezi și:Atenție! Ce se întâmplă cu valoarea acestor tichete

Lege cu dedicație pentru șefii din Poliție! Vârsta de pensionare sare la 62 de ani

Noi detalii bombă ies la iveală! Cine este procurorul DNA care a închis dosarul lui Dan Barna

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare