sursa foto:  realitateaoltului.ro

Lege cu dedicație pentru șefii din Poliție! Vârsta de pensionare sare la 62 de ani

Lege cu dedicație pentru șefii din Poliția Română! Într-un proiect de lege aflat acum în Camera Deputaților se precizează faptul că vârsta de pensionare pentru polițiști se poate prelungi până la 62 de ani.

Sindicaliștii din Poliție dezvăluie că legea este dată, probabil, cu dedicațuie pentru șefii din Poliție, dat fiind că niciun agent nu ar rămâne în sistem până la 60 sau 62 de ani.

Motivul? Din clipa în care polițiștii au împlinit vârsta de pensionare, ei nu mai au niciun beneficiu, dacă rămân în sistem, astfel că aleg să se pensioneze.

În prezent, polițiștii ies la pensie la vârste cuprinse între 47 și 55 de ani, informează publicația Național.

Potrivit respectivului proiect de lege, după ce au împlinit vârsta de 60 de ani, polițiștii pot solicita o prelungire cu doi ani pentru a rămâne în activitate.

De asemenea, conform sursei citate, în raport cu nevoile de personal, polițiștii care se încadrează în grupe speciale de muncă și ies mult mai devreme la pensie,vor putea fi menținuți în serviciu până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne, în cazul ofițerilor, și cu aprobarea inspectorului șef, în cazul agenților.

„Media de vârstă la care polițiștii ies la pensie este undeva, la 50 de ani. Problema instituției este că pleacă oamenii atunci când acumulează experiență și sunt apți de muncă, dar legea nu oferă în acest moment niciun stimulent pentru ca aceștia să rămână. Adică le oferă posibilitatea de a munci pe aceiași bani cu care ar ieși la pensie. Din clipa în care ai îndeplinit condițiile de pensionare, dacă rămâi în continuare, nu mai ai niciun beneficiu. Legea pensiilor a fost bună, dar s-a intervenit prin ordonanță și au stricat-o. Legea inițială prevedea că pentru orice an rămas după îndeplinirea condițiilor, mai beneficiai de bani în plus la pensie, cum se întâmplă și cu ceilalți din sistemul public”, a declarat, pentru Național, Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.

Vezi și Noi detalii bombă ies la iveală! Cine este procurorul DNA care a închis dosarul lui Dan Barna

EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

S-a aflat! Cui ii va rămâne averea Tamarei Buciuceanu-Botez

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare