Ministerul Finanțelor Publice

sursa foto:  publicnews.ro

Ministerul finanțelor se împrumută din nou de la bănci! De această dată, peste 360 de milioane de lei

Conform datelor publicate de Banca Naţională a României, Ministerul Finanțelor a împrumutat, luni, 365,8 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, transmite AGERPRES

 

 

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 553,8 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanțelor (MF) a planificat, în luna mai 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 2,4 miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 2,2 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 330 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 2,73 miliarde de lei, este cu 675 milioane lei sub cea de 3,405 miliarde de lei programată în luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, transmite AGERPRES

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare