sursa foto:  playtech.ro

Ministrul Apărării din Republica Moldova: Nu există riscul unui atac iminent asupra Rep. Moldova

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatoli Nosatîi, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că nu există riscul asupra unui atac din partea Federației Ruse asupra Republicii Moldova.

Anatoli Nosatîi a subliniat, însă, că situația „rămâne tensionată în legătură cu războiul din ţara vecină şi consecinţele acestuia şi, respectiv, toate pericolele vin de acolo”.

AGERPRES: Situaţia de la frontierele Republicii Moldova rămâne extrem de tensionată. Care sunt pericolele care vă privesc în acest moment?

Anatoli Nosatîi: Într-adevăr, situaţia rămâne tensionată în legătură cu războiul din ţara vecină şi consecinţele acestuia şi, respectiv, toate pericolele vin de acolo, inclusiv încercările de destabilizare a situaţiei, care s-au amplificat în ultima perioadă de timp şi sunt orchestrate şi conduse de către Federaţia Rusă.

AGERPRES: Există riscul unui atac iminent asupra Republicii Moldova?

Anatoli Nosatîi: Nu şi accentuez că, actualmente, aşa scenariu nu există. Aceasta se datorează curajului şi dedicării poporului ucrainean care luptă actualmente pentru securitate, independenţă, suveranitate şi, totodată, pentru principiile democratice pe continentul european.

AGERPRES: Consideraţi că Transnistria este punctul de unde ar putea pleca principala ameninţare a Republicii Moldova? Puteţi gestiona eficient situaţia de acolo?

Anatoli Nosatîi: Nu putem spune că este principala problemă pentru Republica Moldova, dar este una dintre ele şi evident că prezenţa pe acest teritoriu a trupelor Federaţiei Ruse, care sunt staţionate ilegal, prezenţa unui contingent paramilitar, a aşa-numitor structuri de forţe armate, de miliţie a Transnistriei, este un factor de stabilizare.

AGERPRES: Pe care reuşiţi să îl controlaţi?

Anatoli Nosatîi: Da. Guvernul Republicii Moldova are toate instrumentele pentru a asigura securitatea şi ordinea pe teritoriul Republicii Moldova.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare