sursa foto:  jurnalulnational.ro

Ministrul Economiei, Radu Oprea, despre majorarea indemnizațiilor pentru demnitari: ‘Un astfel de lucru nu este de bun augur’

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, apreciază că în acest moment nu ar fi oportună o majorare a indemnizaţiilor pentru demnitari, subliniind că statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri.

 

Întrebat dacă este de acord cu o eventuală majorare a indemnizaţiilor pentru demnitari, prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, prezentat de mass media, Oprea a răspuns că nu a văzut documentul respectiv.

N-am văzut un astfel de document (…) dar eu cred că nu este cazul, ţinând cont de ceea ce am hotărât până acum, că într-un efort de reducere a cheltuielilor, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri şi, în calitate de ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pentru că am fost în acest dialog consolidat cu mediul de afaceri, împreună cu premierul Marcel Ciolacu,

în care mediul de afaceri a spus că înţelege constrângerile în care suntem astăzi, pentru că suntem într-o situaţie de deficit, într-o procedură de deficit excesiv generată de către un fost premier – o să îl şi numesc, pentru că vinovaţii trebuie să aibă nume, se cheamă Florin Cîţu – au spus că înţeleg efortul pe care trebuie să-l facă, dar el trebuie să fie egal în toată societatea, deci inclusiv în sistemul de stat. Şi din această perspectivă cred că un astfel de lucru nu este de bun augur”, a spus Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, vineri, la Palatul Victoria.

În ce priveşte raportul Fondului Monetar Internaţional, care recomandă României reforme fiscale suplimentare pentru a strânge încă 2% din PIB, Oprea s-a declarat convins că deficitul bugetar se va diminua, în baza măsurilor adoptate deja.

Pe de altă parte, a ţinut să scoată în evidenţă şi „lucrurile bune care se întâmplă în România„, invocând un raport al Băncii Mondiale care evidenţiază creşterea PIB pe cap de locuitor şi creşterea economică.

Credeam că vreţi să spuneţi despre alt raport pe care l-am citit astăzi, făcut de Banca Mondială, Institutul Financiar, care vorbea despre faptul că din 2020 până astăzi, de la 24,7%, cred, a crescut Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, ţinând cont şi de nivelul salariilor, la peste 70%; că avem o convergenţă foarte rapidă; că am avut o creştere economică consolidată în aceşti ani, de 3,5%; că avem o creştere economică mare în comparaţie cu celelalte state din Uniunea Europeană de astăzi. Credeam că vrem să vorbim şi despre lucrurile bune care se întâmplă în România„, a declarat Oprea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare