sursa foto:  stiripesurse.ro

Fost ministru de Finanțe, despre majorarea salariilor demnitarilor: ‘E o lipsă de respect pentru mediul de afaceri. Foarte mulți români nu au ce pune pe masă’

Gheorghe Ialomițianu,fost ministru de Finanțe, a criticat dur un proiect lansat de Ministerul Finanțelor prevede o majorare de 5% pentru salariile demnitarilor.

Gheorghe Ialomițianu a afirmat că proiectul este ”o lipsă de respect pentru mediul de afaceri”. 

Întrebat despre proiectul inițiat de Ministerul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu a spus: „Vor veni liderii PNL și PSD să ne spună că acei demnitari să nu moară de foame, că așa ne-au spus anul trecut când le-au majorat salariile la primari, viceprimari, președinți de consiliu județean, că sunt oameni săraci și trebuie să câștige că altfel mor de foame, deși dacă te uiți în declarația de avere ai impresia că sunt mari industriași sau că au construit foarte mult în România”.

E și frustrant pentru mediul de afaceri. În condițiile în care tu anulezi facilitățile fiscale și mediul de afaceri o duce din ce în ce mai greu, oamenii de rând o duc din ce în ce mai greu, tu vii acum și majorezi din nou cheltuielile bugetarilor. E o lipsă de respect pentru mediul de afaceri”, a subliniat Gheorghe Ialomițianu.

”Nu îi interesează, PNL și PSD au impresia că vor guverna în continuare”

Eu mă uit pe datele furnizate de INS legat de industrie, construcții, activități importante ale economiei României, înregistrează o decelare, o reducere a ritmului de creștere – și chiar dezvoltatorii, cei care finanțează ansambluri rezidențiale, blocuri, spun că nu mai pot să își plătească obligațiile către buget, că au crescut prețurile la materiale, salariile minime în construcții au crescut ca urmare a anulării facilităților fiscale și ca salariații să nu piardă, dar acest lucru îl suportă constructorii. Vedem că și consumul a înregistrat o reducere, deci foarte mulți români nu au ce pune pe masă (…). Nu îi interesează, PNL și PSD au impresia că vor guverna în continuare”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare