sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vești bune pentru pensionari: ‘Luăm cu modestie aceste măsuri. Ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari, dar trebuie un echilibru’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, vine cu veşti bune pentru românii care vor beneficia de ajutorul de 700 de lei acordat de Guvern. Acesta a precizat că sumele vor ajunge la populaţie după calendarul normal al pensiilor.

 

„Luam cu modestie aceste masuri. Ne-am fi dorit ca sumele sa fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Incepand cu data de 1 iulie cupoanele vor fi gata. Pentru cei care incaseaza sumele pe card vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta şi pe talonul de pensie, iar pentru cei care primesc prin factor postal vor primi dupa calendarul incasarii pensiei. Daca pe 4 iulie incasa pensia, pe 4 sau 5 primeste pensia plus suma de 700 de lei.

O sa explic de cate ori am ocazia. Acum acel sprijin de 50 de euro este acordat in 4 transe, iunie, august, octombrie si noiembrie. In iunie am avut patru etape pana la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme. Daca nu va primi cineva cardul pana la sfarsitul lunii iunie, ci pe 5 iulie sa zicem, nu se pierde suma aferenta lunii iunie, ci ii intra pe card atunci.

Daca vor fi dificultati in implementare vom interveni imediat, ca acest sprijin sa ajunga la cei care au neaparata nevoie.

Vreau sa spun ca in aceasta masura de 50 de euro sunt incadrate si alte persoane vulnerabile, nu doar seniorii. Cand am facut alianta de guvernare nu stiam ca vom avea un razboi la granita. Am fost proactivi, am implementat pachete economice si sociale, desi nu ne facem un titlu de glorie. Suntem foarte atenti la cifre si vrem ca in continuare sa putem sa luam masurile care se impun pentru sprijinirea romanilor”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Vezi și:

Marcel Ciolacu: ‘Domnul comisar Schmit a spus foarte clar că este exclus să condamni o țară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani’

Important! O nouă categorie de angajați va putea ieși mai repede la pensie

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii: ‘Noi trebuie să bonificăm omul care chiar a contribuit la bugetul de pensii. De aceea, pensiile aflate în plată vor crește. Nu va scade nicio pensie’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare