sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, atrage atenția: ‘Faptul că scade incidența acum nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos’

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel la responsabilitate pentru respectarea normelor de siguranţă sanitară, subliniind că scăderea incidenţei cazurilor de COVID nu trebuie să ne facă „să lăsăm garda jos”, întrucât „vrem să avem sărbători liniştite” şi pentru asta „trebuie să lucrăm cu toţii”.

El a fost întrebat joi dacă există posibilitatea să fie eliminată obligativitatea certificatului COVID în cazul magazinelor, în condiţiile în care incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

„O să vedem exact care e situaţia. Problema şi îngrijorarea mea, şi aici nu putem să nu discutăm, dacă vrem să fim corecţi, este că dumneavoastră discutaţi de certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate din parte unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber în care oamenii nu purtau mască. Lucrul ăsta nu este în regulă. Faptul că scade incidenţa acum nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos. Dimpotrivă, vrem să avem sărbători liniştite şi pentru lucru ăsta trebuie să lucrăm cu toţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a participat alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă la o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din România pe tema gestionării pandemiei de COVID, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare