Mircea Geoană, despre viitoarele planuri ale NATO: ‘Sunt vești bune pentru Ucraina și sperăm să fie vești foarte proaste pentru Federația Rusă. Ne vom apleca asupra întăririi prezenței Alianței pe flancul estic’

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a precizat că Summit-ul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid are în vedere întărirea prezenței Alianței Nord-Atlantice pe flancul estic: ”sunt veşti bune pentru Ucraina şi sperăm să fie veşti foarte proaste pentru Federaţia Rusă”. 

Va fi un summit istoric şi cu profunde valenţe transformatoare. Ne vom apleca asupra întăririi prezenţei NATO pe flancul estic, liderii vor anunţa şi dimensiunea, şi contribuţiile specifice pe care diverşi aliaţi le vor aduce. Aşteptăm şi pentru România veşti bune. Va fi un summit în care vom adopta conceptul strategic. Anticipez că regiunea Mării Negre va fi reflectată în mod semnificativ, pentru că regiunea Mării Negre este o regiune de importanţă strategică vitală pentru NATO.

În acelaşi timp, aşteptăm cu multă plăcere participarea preşedintelui Zelenski, continuarea sprijinirii Ucrainei în războiul just pe care îl duc împotriva agresorului rus trebuie continuat. Ne bucurăm pentru vestea excepţională de la Bruxelles, de ieri, în care Republica Moldova şi Ucraina primesc o perspectivă şi un statut de candidat la integrarea europeană; este un lucru pe care îl salutăm şi noi„, a spus Mircea Geoană.

El a adăugat că în paralel cu veştile bune pentru ţările NATO, speră că vor fi şi „veşti foarte proaste pentru Rusia”.

Şi poate mai departe de geografia noastră, în premieră în istoria summit-urilor NATO vom avea liderii Japoniei, Australiei, Noii Zeelande şi Coreei de Sud prezenţi alături de noi la summit. Deci, este un summit extrem de important, sunt veşti bune pentru România, sunt veşti bune pentru NATO, sunt veşti bune pentru relaţia transatlantică, sunt veşti bune pentru Ucraina şi sperăm să fie veşti foarte proaste pentru Federaţia Rusă„, a afirmat Mircea Geoană, potrivit agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare