sursa foto:  protv.ro

Surprinzător! La o cifră de afaceri de peste 65 de milioane de lei, lanțul hotelier Phoenicia i-a adus lui Mohammad Murad sub 1 milion de euro profit

Omul de afaceri Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari hotelieri din România. El deține lanțul hotelier Phoenicia Hotels.

Potrivit datelor raportatele la Registrul Comerțului, verificate de Bugetul.ro, firma prin care operează lanțul hotelier Phoenicia a avut o cifră de afaceri de 65.389.657 de lei.

Deși a avut afaceri de peste 13 milioane de euro, firma nu i-a adus lui Murad decât 4.216.127 de lei. Practic, profitul net a fost sub 1 milion de euro, conform cifrelor verificate de Bugetul.ro.

Firma a avut venituri totale de 70.893.931 lei, însă și cheltuielile au fost pe măsură, acestea ridicându-se la 66.524.196 de lei.

Vezi și Florian Coldea a dat lovitura în afaceri! A făcut peste 1 milion de euro în doi ani

Recent, Murad a pus mâna pe Penitenciarul Doftana

Omul de afaceri Mohammad Murad a reușit să concesioneze fostul Penitenciar Doftana, acolo unde au fost închiși liderii comuniști Nicolae Ceaușescu și Gheorghe Gheorghiu Dej, precum și legionarii Horia Sima și Corneliu Zelea Codreanu.

Ruinele închisorii-muzeu Doftana au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani de omul de afceri libanez Mohammad Murad, a informat Adevărul.

Murad a câştigat licitaţia organizată la începutul săptămânii trecute de Primăria comunei Telega, descalificând alţi doi competitori, o societate din Mangalia şi o persoană fizică din Prahova, potrivit unor surse ale publicației citate.

Murad investește 10 milioane de euro în reabilitarea muzeului

Conform caietului de sarcini, Penitenciarul Dofana va intra într-un proces de reabilitare şi ulterior în circuit turistic. Obligaţiile contractuale impun păstrarea unei porţiuni din clădire pentru un muzeu dedicat cel mai probabil regimului comunist.

Libanezul va investi 10 milioane de euro în reabilitarea închisorii-muzeu și alte 15 milioane de euro în complexul turistic, a dezvăluit primarul din Telega, Costel Brezeanu.

„Sunt clauze ferme, cu termene de execuţie, când se încep lucrările conform proiectului. Mohammad Murad a câştigat licitaţa pentru că a oferit 110.000 de lei pe an redevenţă. În oferta pe care a făcut-o investeşe 10 milioane de euro în reabilitarea muzeului şi 15 milioane de euro ce-şi face el acolo, complex turistic. Concesionarul nu face chiar ce vrea el acolo, după ce semnezi contractul, în acord cu Ministerul Culturii va face un proiect.

Omul este interesat şi sper să facă treabă acolo. Este o veste foarte bună pentru noi pentru că oferă şansa să se dezvolte comuna”, a declarat, pentru Adevărul, Costel Brezeanu, primarul comunei Telega – proprietarul Penitenciarului Doftana.

Vezi și Omul de afaceri Mohammad Murad a pus mâna pe fostul Penitenciar Doftana! Va deveni un hotel de lux

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare