Moise Guran face acuzații grave: CCR s-a comportat ca un soldat al PSD

Moise Guran acuză un blat între CCR și PSD, judecătorii făcând jocurile celor din PSD.

Fostul jurnalist este de părere că că miza a fost păstrarea pensiilor speciale ale judecătorilor, monedă de schimb promisă de către cei de la PSD.

”Nu e cazul unei analize prea profunde a deciziei CCR, explic imediat, să remarcăm doar efectul prim și, probabil, cel urmărit de CCR: anularea curgerii termenului de 60 de zile de la data de 10 februarie. Pentru eventuala dizolvare a parlamentului, un nou termen va începe să curgă de la următoarea nominalizare (cel mai devreme luni, 2 martie). Adunând cele 60 de zile cu încă 50 pentru semnături și campania electorală, ajungem in 21 iunie.

Arăt mai jos că CCR s-a comportat ca un soldat al PSD, pentru că:

1. CCR a mai decis anterior că președintele poate nominaliza pe cine vrea ptr funcția de prim-ministru, aceasta fiind și cea mai importantă prerogativă prezidențială și unul dintre puținele motive pentru care poporul român votează direct președintele țării. Un CCR sănătos la cap nici nu trebuia să intre pe fondul sesizării PSD ci ar fi respins-o ca inadmisibilă, pentru simplul motiv că s-a mai pronunțat.

2. Deși a spus că anticipatele sunt prima sa opțiune președintele nu a spus niciodată că îl desemnează pe Orban „ca să nu treacă”. A spus-o Orban, adevărat, au spus-o penelistii, dar asta nu e o dovadă directă a intenției președintelui. CCR speculează.

3. Din momentul nominalizarii și al cererii votului de învestitura, președintele nu mai are putere asupra premierului. Iar premierul nu e subiect al conflictului între președinte și parlament. CCR s-a pronunțat pe declarațiile unui terț, premierul desemnat.

4. CCR anulează de facto articolul din Constituție referitor la dizolvarea parlamentului, de vreme ce de acum președintele va trebui să demonstreze că „nici nu s-a gândit” la ele. Așadar un factor subiectiv care șterge un text obiectiv.

Imposibilitatea anticipatelor are, printre altele, ca efect și păstrarea pensiilor speciale ptr actualii parlamentari. La schimb, pesediștii se vor îngriji de păstrarea pensiilor de către judecătorii CCR și a cumulului cu uriașele lor salarii. O mizerie!”, scrie Moise Guran.

Vezi și:

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile’

Vești bune pentru români! Din februarie, apare o nouă pensie

EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare