Moment istoric pentru România! De astăzi, țara noastră are un nou aeroport

Moment istoric pentru România! Joi, 15 iunie, a fost inaugurat un nou aeroport în țara noastră. Este vorba despre Aeroportul Brașov.

Compania TAROM a anunțat efectuarea primului zbor cu destinația Aeroportului Internațional Brașov. Cursa de inaugurare a primului aeroport din Brașov a fost efectuată cu o aeronavă charter TAROM, marcând astfel această premieră într-o manieră simbolică: prima companie aeriană din istoria României deschide primul aeroport internațional din istoria Brașovului.

„Întreaga echipă TAROM este onorată de efectuarea zborului inaugural pe Aeroportul Internațional Brașov. Am răspuns la această invitație pentru că este firesc ca primul aeroport din istoria Brașovului și primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani să fie inaugurat de prima companie aeriană din istoria României”, a declarat Monica Cramer, Director Comercial al operatorului național de transport aerian.

Compania TAROM, în calitate de operator național pentru servicii de transport aerian a inaugurat practic toate aeroporturile interne, construite în ultima jumătate de secol. Mai mult decât atât, evoluția acestora a fost strâns legată de evoluția companiei naționale.

„TAROM se apropie de 70 de ani de istorie, timp în care, o spunem foarte direct, am crescut fiecare destinație internă și fiecare aeroport pentru că am fost întotdeauna acolo când a fost nevoie de noi”, a mai declarat reprezentanta companiei TAROM.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este de astăzi operațional!”

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este de astăzi operațional!

Prima aeronavă a decolat în această dimineață de la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București și a aterizat la Brașov, pe cel mai nou aeroport din #România”, a spus Grindeanu.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare