sursa foto:  digi24.ro

Nicuşor Dan, anunț important pentru bucureșteni: Municipalitatea va aplica la Programul Operaţional Regional şi se va împrumuta pentru a achiziţiona noile tramvaie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis luni că municipalitatea va aplica la Programul Operaţional Regional şi se va împrumuta pentru a achiziţiona cele 250 de tramvaie noi, pentru care sunt necesare aproximativ 800 de milioane de euro, ce nu se regăsesc în bugetul local.

 

 

 

„Trebuie să aplicăm pe Programul Operaţional Regional cu o parte din bani şi după ce avem aprobarea asta trebuie să ieşim fie la marii finanţatori, BEI, Banca Mondială, fie pe piaţa naţională, ca să acoperim diferenţa. Din păcate, calendarul de finanţare nu este foarte optimist, adică, ne aşteptăm ca abia în luna aprilie să apară Ghidul Programului Operaţional Regional pe Bucureşti-Ilfov”, a afirmat Nicuşor Dan, cu prilejul unei vizite efectuate pe şantierul de modernizare a reţelei de termoficare de pe Bulevardul Timişoara.

El a punctat că Municipalitatea are proiectul scris pentru a îl depune, însă evaluarea probabil că se va realiza până spre sfârşitul anului 2024.

„Abia din momentul ăla, conform legii, (…) suntem exceptaţi de la Legea plafoanelor şi putem să aplicăm la finanţatori internaţionali. Mai durează şi acolo de ordinul şase-opt luni până la aprobare”, a adăugat edilul general al Capitalei, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare