Nicușor Dan: ‘Cea mai grea problemă este „criza financiară” de la PMB. Există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite’

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a spus marți seară la Digi24 că îi pare rău că a pierdut aceste săptămâni, în care nu și-a putut preluat mandatul, pentru că ar fi încercat să rezolve o parte dintre problemele cu care se confruntă Bucureștiul. 

Nicușor Dan a spus că cea mai grea problemă este „criza financiară” de la PMB: „există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei, care înseamnă practic un buget local”.

Cu privire la poluarea din Capitală și din Ilfov, noul primar a spus că nu există o stație corectă de monitorizare, pentru depistarea mai rapidă a poluatorilor și, în plus, PMB are un laborator mobil pentru care plătește anual mentenanță, dar pe care nu l-a folosit niciodată „din incompetență”.

Nu cred că au acut vreun interes, pentru că în general poluatorii pe care i-a descoperit Garda Națională de Mediu nu sunt cine știe ce sfere de influență, sunt oameni care recuperează deșeuri, le ard. O altă parte a problemei sunt miile de locuri din București și Ilfov în care de depozitează ilegal gunoi. Asta este o problemă uriașă, pe care polițiile locale trebuie să le rezolve”, a completat Nicușor Dan.

El a adăugat că pe platforma bucurestiumilit.ro au fost semnalat numai în București peste 2.000 de locuri în care „de ani de zile se aruncă gunoi”.

Noul primar a vorbit și despre concedierile anunțate de Ilie Bolojan la Consiliul Județean Bihor. „O să facem evaluarea asta, fără discuție. Din fericire pentru domnul Bolojan, domnia sa a preluat un consiliu județean care nu era într-o situație financiară de aproape faliment în care ne găsim noi acum”.

„O să facem asta, numai că primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criza sanitară – unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia – noi nu avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară – chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem”, a subliniat Nicușor Dan, informează digi24.ro

Citește și:

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare