sursa foto:  psnews.ro

Nicușor Dan: ‘Eu sunt în continuare optimist. Partidele de dreapta au avut inteligența să ajungă la un candidat unic la Primăria Generală’

Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR, a declarat  că este, în continuare, optimist că PNL, USR, PLUS și PMP vor ajunge să aibă candidați unici și la primăriile de sector.

„În primul rând, există în publicul de dreapta sau anti-PSD din Bucureşti, care este consistent aşa cum l-aţi văzut în sondajul de ieri, dorinţa de a schimba această administraţie PSD din Bucureşti la Primăria Generală şi la primăriile de sector.

Este de salutat faptul că partidele de dreapta au avut inteligenţa să ajungă la un candidat unic la Primăria Generală, există în continuare această presiune din partea cetăţenilor pentru a se ajunge la o înţelegere. Mai există două săptămâni pe care partidele şi le-au dat pentru a ajunge la această înţelegere.

Tocmai au apărut sondajele pe care discuţiile pot să aibă loc. Eu sunt în continuare optimist că vom ajunge să avem candidaţi unici la primăriile de sector. În orice caz, în orice situaţie în ceea ce priveşte Primăria Generală şi Consiliul General este foarte probabil că cele patru partide: PNL, USR, PLUS, PMP vor avea împreună majoritatea în Consiliul General şi, din discuţiile pe care le-am avut cu fiecare pentru programul pe care îl propun pentru Bucureşti, programul este absolut compatibil şi vom ieşi cu el împreună.

Deci, cel puţin la Primăria Generală şi la Consiliul General există această disponibilitate”, a afirmat Nicuşor Dan, la o conferinţă de presă.

 

 

 

Întrebat în legătură cu varianta ca Victor Ponta să fie contracandidatul său, Nicuşor Dan a spus că liderul Pro România vine din PSD.

 

 

 

 

„Suveran este bucureşteanul care este preponderent de dreapta sau anti-PSD. Domnul Victor Ponta vine din PSD, nu cred că a uitat nimeni. Şi eu cred că după această administraţie de 12 ani de PSD Bucureşti, o administraţie cu foarte multe accente feudale, pe care le-am văzut chiar săptămânile trecute, (…) Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de investiţii, de o relaţie corectă cu mediul de afaceri, de o relaţie corectă cu Europa, care să nu fie duşman, ci partenerul nostru şi eu cred că bucureştenii sunt gata pentru această schimbare”, a adăugat Nicuşor Dan.

El a spus că sondajul pe care l-a făcut PNL a pornit de la ipoteza în care partidele de dreapta au un candidat unic, iar partidele de stânga – PSD, Pro România şi ALDE – pe Gabriela Firea, menţionând că, în situaţia în care pe stânga are loc o divizare a voturilor, înseamnă că fiecare dintre candidaţi o să ia mai puţin.

 

 

 

Luni, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că şi-ar dori ca partidele de dreapta să aibă candidaţi unici şi la primăriile de sector din Bucureşti, la fel ca la Primăria Generală, dar trebuie să aibă cu cine discuta.

 

 

 

„Am luat decizia foarte clară – Nicuşor Dan este candidatul PNL, candidat care este sprijinit şi de partenerii noştri. De altfel, acest lucru este clar, limpede. Nicuşor Dan are capacitatea de a câştiga Primăria Capitalei şi – ceea ce mă interesează pe mine – cunoaşte problemele Bucureştiului şi are soluţiile pentru a rezolva problemele bucureştenilor, iar din punctul nostru de vedere este vital pentru Bucureşti să se producă o schimbare profundă.

Singurul care poate să aducă această schimbare în bine este Nicuşor Dan. (…) Mi-aş dori să mergem în aceeaşi formulă şi la sectoare, singura condiţie – să avem şi cu cine să luăm această decizie. (…) Nu noi ne-am anunţat candidaţii la primăriile de sector”, a spus Orban.

Duminică, Alianţa USR PLUS a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti: Clotilde Armand – sectorul 1, Radu Mihaiu – sectorul 2, Ana Ciceală – sectorul 3, Simona Spătaru – sectorul 4, Alex Dimitriu – sectorul 5 şi Alexandru Gâdiuţă – sectorul 6.

Citește și:

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare