Nou scandal de hărțuire sexuală în învățământ! Profesor universitar, fiul unei cunoscute poete, dialog uluitor cu o studentă de la Litere: „Ești cam bună. Ești deja îndrăgostită, iar eu sunt însurat”

Scandal fără precedent în învățământ! Un profesor universitar de la Litere este acuzat că a hărțuit mai multe studente, în decursul anilor. Tinerele au adus inclusiv dovezi prin care să ateste că bărbatul, care mai este și însurat, le făcea avansuri sexuale pe rețelele de socializare! Ani întregi au tăcut, din respect pentru mama lui, care a fost o mare poetă.

Zilele acestea, Mălina, Deniz, Alina și Cătălina Bălan și-au făcut curajul de a vorbi despre neregulile grave la care le-a supus Alexandru Matei. Bărbatul este profesor la Universitatea Transilvania din Brașov și este fiul poetei Angela Marinescu, decedată pe 3 noiembrie 2023.

Hărțuire sexuală și pentru o minoră!

Fetele în cauză nu au fost doar studente de la clasă, ci și tinere cu care a interacționat pe Facebook. Cătălina spune chiar că primise avansuri când era ÎNCĂ MINORĂ.

Iată și câteva dintre conversațiile pe care le avea cu fetele:

„Am fost abordată de Alexandru Matei în același stil în care le-a scris și lor, când eram elevă în clasa a zecea de liceu și nici nu împlinisem 18 ani. Iar ceea ce a încercat Alexandru Matei să facă a avut consecințe serioase în ceea ce privește stima mea de sine și sănătatea mea mintală. Însă lucrurile nu s-au oprit aici.

Peste ani, coleg fiind la o universitate privată cu mama prietenului meu din facultate, Alexandru Matei i-a spus acesteia, atenționând-o, să aibă grijă cu cine se leagă fiul ei, pentru că eu aș fi foarte experimentată în relații cu bărbați mult mai în vârstă decât mine. Cred că vă imaginați cât de multe neplăceri mi-a putut face prin asta, cât de mult mi-a afectat calomnia lui relația și, în general, viața”, a spus tânăra, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Triunghi amoros, descoperit de un TikTok-er! Profesorul universitar (60 de ani) și studenta (22 de ani) au înnebunit după ce și-au schimbat telefoanele

Tinerele hărțuite de profesorul universitar rup tăcerea!

Mălina a povestit cum în perioada în care avea 18-19 ani și era studentă, Alexandru Matei a încercat să o „cucerească” pe Facebook. Inițial, vorbeau despre cărți, dar conversațiile au luat cu o totul altă întorsătură.

„ Copilă fiind (încerc cumva să mă scuz? PE MINE? CA ȘI CUM AȘ AVEA EU VREO VINĂ?), neștiind mai nimic despre mediul ăsta, mi se părea tare că un prof universitar își ia din timp să discute astfel de lucruri cu mine.

Un prof care la vârsta lui știa fix pe ce butoane să apese ca să joace ping-pong cu psihicul unei fete despre care se vedea de la o poștă că e îngrozitor de complexată cu corpul ei, dar care părea deșteaptă totuși și a zis să se lege de asta mai întâi (e ok. după ce refuzurile au devenit clare și pentru domnia sa, am aflat că nu mă pricep la poezie, mai degrabă ar trebui să scriu lucrări academice; și, prin zvonurile de prin stânga și dreapta, că sunt narcisică”, spune fosta studentă.

Cuvintele sale au făcut și alte fete să se deschidă și să povestească. După ce mișcarea a luat amploare, profesorul universitar a spus:

„Aș vrea să-mi cer scuze sincere pentru gesturile și cuvintele mele care, de-a lungul timpului, au lezat”, a spus Alexandru Matei pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Un director de la Universitatea Politehnică, profesor universitar, a fost trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare