amenzilor

sursa foto:  zf.ro

Noua lege face ravagii printre șoferii cu mașini la mâna a doua: Ce trebuie să facă înainte de a-și achiziționa o mașină second-hand

O nouă lege le dă de furcă românilor cu mașini la mâna a doua. Totul se va schimba din data de 20 mai cand aceasta va intra în vigoare. Este vorba despre o nouă prevedere din Codul Rutier care va pune bețe în roate celor care vor să-și achiziționeze o mașină second-hand.

Potrivit acesteia, toți cei care au în plan să-și achiziționeze o mașină rulată, vor fi obligați să anunțe acest lucru în termen de 90 de zile de la data dobândirii vehicului.

Mai mult, neanunțarea tranzacției în acest interval de timp va aduce după sine o amendă usturătoare de până la 2.900 de lei.

De asemenea, va fi suspendată automat și înmatricularea acelui vehicul, potrivit a1.ro.

 Mai exact, în cazul încălcării noii legi, survine întâi suspendarea înmatriculării. La rândul ei, circulația pe drumurile publice cu mașini a căror înmatriculare a fost suspendată, va fi interzisă și deci, vor fi date amenzi dacă persoane respectivă este prinsă de polițiștii rutieri.”Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat ori este anulată”, prevede Ordonanța Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru a evita suspendarea înmatriculării, noul deținător va trebui să anunțe tranzacția printr-o solicitare de transmitere în evidențele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului în maximum 90 de zile de la cumpărare.

Vezi și Legea a fost publicată în Monitorul Oficial! Din 15 mai, primăriile vor ajuta cetățenii cu acest document

Dragoş Pătraru, noi dezvăluiri incendiare: Ce post i s-ar fi propus pentru a renunţa la emisiunea de la TVR

Răsturnare de situație în cazul averii Stelei Popescu: Cine va mai beneficia de bunurile sale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare