sursa foto:  Bună Ziua Brașov

Noua proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș: ‘Dumnealor pot cumpăra 49% din acțiunile fabricii de la Luduș’

Mihaela Neagu, coproprietara Fabricii de Zahăr Luduș, a făcut un anunț total neașteptat. După ce a preluat fabrica de la grupul francez Tereos, Neagu a dezvăluit că noua conducere e dispusă să cedeze 49% din acțiuni.

Noii proprietari au inițiat discuții cu fermierii și le-au propus cedarea a 49% din acțiuni.

Există un protocol semnat între proprietarii fabricii și fermieri, care se va finaliza luna viitoare printr-un contract, a spus Mihaela Neagu.

„Avem un protocol semnat cu fermierii de la Luduș – așa a fost înțelegerea de la început – dumnealor pot cumpăra 49 la sută din acțiunile fabricii de la Luduș, în aceleași condiții în care și noi le-am cumpărat. Contractul de sfeclă l-am semnat cu mare parte dintre fermierii din Mureș, semnăm și pe județul Brașov, Alba, Cluj, Sibiu și celelalte județe, așa avem protocolul încheriat. Ne întâlnim în fiecare zi cu fermierii, discutăm, cei care sunt interesați sunt în contact direct cu noi și o să încercăm să finalizăm pe 10 martie”, a declarat ea, pentru Radio România Târgu Mureș.

Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” din Luduş, formată din aproximativ 300 de fermieri din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Alba, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Harghita, Covasna şi Braşov a făcut un apel la aceştia să înceapă să cultive din nou sfeclă de zahăr.

Producătorul de sfeclă de zahăr, Emil Todoran, care este și fondatorul asociației, a declarat, pentru Radio Tg.Mureș, că actualii investitori își propun să reînvie cultura sfeclei de zahăr, iar prețul oferit de noii proprietari este dublu:

„Actualii investitori sunt dispuși să ne cedeze 49 % din acțiunile fabricii către fermieri, ceea ce este un semn mai mult decât pozitiv că într-adevăr vor sfeclă, să fim parteneri cu ei. În al doilea rând avem un preț foarte bun oferit de actualii antreprenori la această fabrică de sfleclă de zahăr, 45 de euro tona de sfeclă, aproape s-a dublat. Acum noi fermierii români trebuie să ne unim și să dovedim că știm să cultivăm sfeclă”,

Județul Mureș ar putea cultiva 12 mii de hectare de sfeclă de zahăr, spune producătorul, iar în zona fabricii din Luduș s-ar putea cultiva chiar și 30 de mii de hectare.

Până în anul 2021, zahărul obţinut din sfecla de zahăr cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern, de 500.000 tone zahăr pe an.

Vezi și Prețul oferit de noii patroni ai Fabricii de Zahăr Luduș, pe tona de sfeclă de zahăr: ‘Cel mai mare din ultimii ani’

Prețul oferit de noii patroni ai Fabricii de Zahăr Luduș, pe tona de sfeclă de zahăr: ‘Cel mai mare din ultimii ani’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare