sursa foto:  rfi.ro

Noul ministru al Finanțelor, SĂGEATĂ către BOR! Ce spune Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici este noul ministru de Finanțe. În 2017, pe când era consilierul fostului premier Mihai Tudose, Teodorovici revenise cu ideea impozitării veniturilor Bisericii.

Întrebat dacă Patriarhul l-a convins să renunţe la impozitarea veniturilor Bisericii, Teodorovici a răspuns că Preafericitul „ar putea să spună ce crede, eu îi spun ce ştiu şi aplic ce trebuie”.

„Patriarhul se inspiră din ceea ce spun eu. Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh”, a declarat ministrul Finanţelor.

Anul trecut, când era consilier al premierului Tudose, Eugen Teodorovici a revenit cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române, având chiar un plan concret. Mai exact, propunerea pe care o avea în vedere era identificarea, de comun acord cu BOR, a activităţilor economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide, scrie gandul.info, citat de Mediafax. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”

Vezi și Vești proaste pentru mii de polițiști! Dumitru Coarnă anunță ce lovitură vor primi în februarie

DNA ne-a RĂSPUNS! Ce s-a întâmplat cu dosarul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a fost acuzat de ȘANTAJ

Cine este ministrul pe care Klaus Iohannis l-ar putea refuza

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare