marius dunca 1000x600

sursa foto:  cotidianul.ro

DNA ne-a RĂSPUNS! Ce s-a întâmplat cu dosarul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a fost acuzat de ȘANTAJ

Prins în mijlocul a două scandaluri, unul referitor la nedeclararea unor bunuri în declarațiile de avere, iar altul la neachitarea premiilor pentru medaliile de aur obținute de canotoarele noastre la Campionatele Mondiale din 2017, Marius Dunca a demisionat din funcția de Ministru al Tineretului și Sportului.

În aceeași zi (n.r. – vineri, 26 ianuarie a.c.), Bugetul.ro vă prezenta o serie de documente în exclusivitate. Fotocopiile respective erau legate de o plângere depusă la Direcția Națională Anticorupție, în anul 2015, împotriva lui Dunca, în care fostul președinte ANPC era acuzat de șantaj, abuz în serviciu și uzurpare a funcției.

Vezi și Documente EXCLUSIVE! ȘANTAJ și abuz în serviciu – acuze grave la adresa ministrului demisionar al Tineretului și Sportului

În acest sens, Bugetul.ro i s-a adresat Biroului de Informare și Relații Publice al DNA, pentru a vedea dacă plângerea a fost soluționată sau nu.

DNA ne-a răspuns luni, dezvăluind că dosarul a fost clasat, conform art. 16 alin 1, lit. b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) și c (“nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”) din Cpp.

Totodată, procurorii DNA au mai hotărât disjungerea și declinarea competenţei de soluţionare a cauzei disjunse în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, cu privire la săvârșirea infracțiunilor care nu sunt de competența Direcției Naționale Anticorupție

„La solicitarea dvs. din data de 26 ianuarie 2018, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:                                    

La data de 05 iulie 2017, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Constanța au dispus soluția clasării, conform art. 16 alin 1, lit. b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) și c (“nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”) din Cpp.

De asemenea, a mai fost dispusă disjungerea și declinarea competenţei de soluţionare a cauzei disjunse în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, cu privire la săvârșirea infracțiunilor care nu sunt de competența Direcției Naționale Anticorupție”, ne-au spus cei de la DNA.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare