sursa foto:  somagnews.com

O nouă metodă de depistare a noului coronavirus! Rezultatul va fi gata în câteva minte

Universitatea din Miami, Statele Unite ale Americii testează pe un grup de studenți o nouă metodă de detactare a virusului COVID în doar câteva minute. Testul va permite medicilor să dacă o persoană este infectată prin analizarea particulelor expirate în aer, conform Agerpres

Centrul universitar este primul din SUA care testează ”Analizatorul de respirație” produs de compania BioSafety Technologies, filială a firmei israeliene TeraGroup, care aşteaptă avizul Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a putea să comercializeze noul dispozitiv medical.

Dispozitivul este similar cu aparatul etilotest folosit de poliție. Persoanele testate trebuie să sufle într-un mic tub, plasat apoi într-un scanner, şi să se aştepte rezultatele, care sunt comunicate în câteva minute.

”Testul este simplu şi voluntarii trebuie doar să sufle. Dacă funcţionează, se va schimba totul. Ne va permite să facem testul în câteva minute faţă de timpul şi de banii necesari pentru testele (PCR)”, a spus Roy E. Weiss, rectorul Facultăţii de Medicină Miller din cadrul UM.

Rezultatul fiecărui test făcut cu Analizatorul de Respiraţie este comparat cu cel al unui test PCR, pentru ca medicii să îi verifice eficacitatea.

Vezi și:

Veste mare pentru mii de angajați! Veți primi mii de lei

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare