sursa foto:  youtube.com

Octavian Jurma: ‘Faptul că sunt oameni în România, care cred că există o conspirație a lui Bill Gates să ne inunde țărișoara, e un motiv de îngrijorare pentru șansa noastră de a opri pandemia’

Cercetătorul Octavian Jurma atrage atenția asupra teoriilor conspirației care încetinesc procesul de vaccinare anti-COVID-19 pentru a opri pandemia.

Am aflat ca formele timpurii ale acestui tabel de prognoza simpla a incidentei standard (RI1K14d) circula ca dovada ca pandemia este programata. M-as simti magulit ca predictiile au fost atat de corecte incat sunt considerate sursa a realitatii, daca nu ar fi inca un exemplu de denaturare unei analize in slujba campaniei negationiste.
Va atrag atentia ca scrie si pe grafic „PROGNOZA” nu „PROGRAM [MALEFIC]”. Diferenta dintre prognoza si program e usor de vazut la programul meteo. Meteorologul anunta ca urmeaza sa ploua, insa ploaia e produsa de nori nu de meteorolog.
Faptul ca sunt oameni in Romania care cred ca prognoza meteo este o dovada ca exista o conspiratie a lui Bill Gates sa ne inunde tarisoara e un motiv suplimentar de ingrijorare pentru sansa noastra de a opri pandemia.
Cu precizarea ca urmatorul tabel este doar o prognoza simpla a evolutiei incidentei pe judete in urmatoarele saptamani, iata cum arata viitorul in care urmatoarele 2 saptamani sunt foarte probabile. Apoi calitatea predictiei scade rapid si intra in zone neverosimile psihologic [peste 15 la mie] pe masura ce incertitudinea creste.

Chiar si masuri superficiale pot avea un impact mare la aceste rate uriase de crestere care sunt posibile doar pentru ca evolutia pandemiei este nestanjenita in Romania

In aceasta saptamana toate judetele vor intra in vechiul scenariu galben de peste 1 la mie, iar multe judete alaturi de Bucuresti in scenariul rosu de peste 3 la mie.
Ce ilustreaza foarte bine acest tabel este ca in majoritatea judetelor perioada de tranzitie de la 3 la 6 la mie este de doar 2 saptamani, deci certificatul verde va deveni inutil exact in momentul in care ai inceput sa te lamuresti cum se foloseste.
Daca la inceputul lunii august urmatoarele saptamani erau preponderent verzi, la mijlocul lunii septembrie tabloul basculeaza rapid spre zona rosie, oferind acea imagine de „tipping point” de care vorbeam atunci.
=======
Nota: Incidenta oficiala (RI1K14o) este calculata opac pe baza unor date care nu sunt comunicate transparent pentru fiecare judet si deci nu pot fi verificate. Incidenta sandard (RI1K14d) se calculeaza pe baza datelor furnizate oficial in Romania si poate fi verificata de orice elev”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare