sursa foto:  stiripesurse.ro

Olguța Vasilescu atrage atenția: ‘Dacă crește vârsta de pensionare, bărbații se vor putea bucura de pensie maximum un an’

Fostul ministru al Muncii din guvernarea PSD, Olguța Vasilescu, a vorbit despre intenția guvernului Cîțu de a crește vârsta de pensionare.

 

Olguţa Vasilescu a declarat că problema ridicării vârstei de pensionare se punea în jurul forurilor europene încă din vremea în care era ministru al Muncii, ideea fiind acum reluată odată cu venirea la guvernare a noii coaliţii.

„Speranta de viata la barbati este de 71 de ani. Cu alte cuvinte, daca creste varsta de pensionare, barbatii se vor putea bucura de pensie maximum un an.

 

Eu am avut aceste discutii la Bruxelles si s-a pus pe tapet exact acest lucru, sa crestem varsta de pensionare si am spus ca nu avem cum, nici nu s-ar vota asa ceva si nici nu ne-am asuma.

 

Le-am spus atunci colegilor de coalitie, Liviu Dragnea, Tăriceanu, cine mai era prezent, ca, daca mi se va cere sa fac acest lucru, in secunda doi eu imi dau demisia. Cand am auzit prima data acum discutiile, mi-am adus aminte imediat ca spre asta se tinde. Este momentul sa ne opunem inca de acum, pentru ca dupa aceea oamenii incep sa se obisnuiasca. Aceste masuri au fost trecute in PNRR, ceea ce inseamna ca, daca se aproba, 5 ani nu mai pot fi schimbate.

 

In PNRR trebuiau trecute alte lucruri, m-am si bucurat cand am auzit de irigatii. In prima varianta ne-am bucurat, puteam sa facem aproape tot, iar pe ultima varianta nu mai putem face nimic. Tot ce s-a pus acolo nu ne ajuta absolut deloc cu nimic, ci majorritatea banilor vor merge spre consultanta.

 

Nu ne ajuta cu nimic, dar inseamna obligativitatea de a modifica doua sisteme importante, cel de pensii si cel de salarizare. Nu vad de ce ar trebui sa mai creem o institutie care, vezi-Doamne, sa ne ajute pe noi sa construim spitale, din moment ce eu deja am construit un spital municipal la Craiova, inaugurat in 2017.”, a spus Olguţa Vasilescu, conform romaniatv.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare