sursa foto:  euractiv.ro

Omul care ar putea răsturna finala Gabriela Firea-Nicușor Dan! Candidat-surpriză la Primăria Capitalei

Este, fără doar și poate, bomba zile! Am putea asista la o adevărată lovitură de teatru în privința „finalei” de la Primăria Capitalei.

Deși Gabriela Firea, candidat PSD, și Nicușor Dan, candidat PNL-USR, sunt văzuți drept oamenii cu șanse reale la câștigarea alegrilor din toamnă, în ecuație a apărut un nume nou.

Știripesurse.ro anunță că Traian Băsescu ar putea fi candidatul PMP la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Bătălia pentru Primăria Capitalei s-ar putea dovedi mai încinsă ca niciodată. Negocierile sunt extrem de dure atât în blocul de stânga, cât și în blocul de dreapta, tocmai de aceea nu sunt excluse intrările în cursă ale celor doi lideri de partide mai mici Victor Ponta (Pro România) și Traian Băsescu (PMP), scrie sursa citată.

Negocierile pe partea dreaptă se duc între PNL, USR și PMP. Cei de la PNL au cel mai mare scor în sondaje, dar USR își dorește o felie importantă în București. Astfel, conform surselor noastre, cei de la USR ar dori să aibă candidați la 3 din cele 6 sectoare ale Capitalei și vor să înlăture PMP-ul de la masa negocierilor.

În paralel, PNL și-ar dori un PMP aliat, iar aceștia și-ar dori una dintre primăriile de sector. În cazul în care negocierile dintre PNL și PMP eșuează, cei din urmă amenință cu opțiunea nucleară: Traian Băsescu ar candida pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte și primar general are un capital de încredere de 24%, iar într-o situație de campanie ar putea trage partidul după el.

Negocierile pe dreapta continuă, dar la cum arată tabloul în acest moment, este posibilă intrarea lui Traian Băsescu în cursă, asta pentru că liberalii au speranțe că pot câștiga mai multe Sectoare în Capitală și nu vor să cedeze în fața USR sau PMP.

Spriritele sunt la fel de agitate și pe partea stângă. PSD, Pro România și ALDE nu reușesc să ajungă la un numitor comun, iar ALDE deja a anunțat candidați la sectoare și sprijin pentru Gabriela Firea la Capitală.

În schimb, Pro România l-ar putea arunca în luptă pe Victor Ponta. Lideru Pro România are un capital de încredere ridicat în Capitală, conform sondajelor interne ar avea 25%, un scor care i-ar permite să se bată cu șanse reale.

O decizie finală la Pro România se va lua până pe data de 25 iulie și rămâne de văzut dacă PSD va accepta să facă concesii sau își vor înfrunta fostul lider de partid.

Conform sondajelor interne sosite la partide, la capitolul încredere, în Capitală, conduce actualul primar Gabriela Firea cu 39%, urmată de Nicușor Dan cu 31%. Pe locul 3 este Victor Ponta cu 25%, iar pe locul 4 Traian Băsescu cu 23%.

Vezi și

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare