Orban intră în contradicție cu raportul Consiliului Fiscal! Există sau nu risc economic în 2020?

Dacă raportul Consiliului Fiscal arată detalii îngrijorătoarea privind riscul economic la care am putea fi expuși odată cu majorarea pensiilor, iată că Orban este de cu totul altă părere.

„Proiectul de buget conține la capitolul cheltuieli sumele suplimentare pentru asigurarea creșterii pensiilor, conform legii pensiilor, și deficitul proiectat este de 3,59%.

Ca atare, înțeleg îngrijorările Consiliului Fiscal dar în ceea ce privește anul 2020 nu există niciun risc. De asemenea, și pe anul 2021 am făcut proiecția bugetară și nu există niciun pericol ca să crească deficitul bugetar.

Trebuie să urmărim evoluția economică și evoluția încasărilor la bugetul de stat. Aici chiar avem un plan de îmbunătățire a colectării și de luptă contra evaziunii fiscale pentru a asigura o colectare mai bună a taxelor și impozitelor”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că nu a analizat încă raportul Consiliului Fiscal.

Consiliul Fiscal (CF) estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 – 4,8% din PIB, de peste 6% din PIB în 2021 şi respectiv peste 7% din PIB în 2022, potrivit Opiniei CF privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului de asigurări sociale pentru anul 2020.

Vezi și:

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare