sursa foto:  digi24.ro

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Se pare că jocurile sistemului au ajuns într-o fază destul de cinică și au început să fie executați oamenii care au servit și executat până acum ordinele sistemului. După cum s-ar spune: vânătorul a devenit vânat! Laura Codruța Kovesi a trecut la fapte și nu se joacă.

Așa cum se prezintă acum și cazul Codruț Olaru care pare să își fi pierdut cu totul influența de altădată. Mai mult decât atât, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, fostul șef al DIICOT și totodată omul care de atâta amar de vreme face de facto cam toate jocurile de la nivelul CSM trebuie să se aștepte la ce este mai rău pentru el. Pe plan profesional, bineînțeles, conform celor de la Național.

Asta după ce la vârful sistemului s-ar fi dat deja semnalul izolării acestuia, Codruț Olaru urmând să se dumirească mult mai curând decât se așteaptă, pe propria-i piele, că tocmai ce a fost introdus în categoria magistraților ”nefrecventabili”. Astfel că până la declanșarea fazei finale a operațiunii de vendeta comandată se pare tocmai de la Bruxelles nu mai este decât un pas. Pe care îl va face fie Gabriela Scutea, fie Crin Bologa… În funcție strict de pasul înapoi pe care îl va face sau nu Codruț Olaru, după cum așteaptă cu interes inițiații sistemului.

Cei care pun declinul total al ”numărului unu” din Secția de Procurori  pe ”mișcarea greșită” a acestuia din luna octombrie a anului trecut, atunci când a depus la registratura CSM-ului ”propriul set” de modificări a formatului Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Proiect prin care, după cum au ”luat foc” imediat adepții desființării necondiționate a SIIJ, nu făcea decât să mute ”supervizarea” acesteia tocmai la Secția pentru Procurori a CSM, cea controlată la acel moment chiar de Codruț Olaru!

Cel care pare să nu fi înțeles nici semnalul de peste doar câteva zile, atunci când i-a trecut glonțul ”plagiatului” pe la ureche, după decizia primei instanței de judecată. Numai că acesta nu și-a retras proiectul… Care însă nici măcar acum nu a mai fost pus în discuția CSM… Astfel că pentru mulți din sistem, deja Codruț Olaru ”este istorie” în Justiție, după ce ”aripa Kovesi” de la Bruxelles a reușit preluarea atât a Parchetului General, cât și a Direcției Naționale Anticorupție, prin nominalizările Gabrielei Scutea și a lui Crin Bologa…

 

A crezut că-i face!

 

Probabil că nici prin cap nu i-a trecut lu Codruț Olaru la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, atunci când și-a luat număr de registratură de la CSM pentru un proiect ”pe persoană fizică” de modificare a criteriilor de funcționare a așa-numitei Secții Speciale că acesta este ”începutul sfârșitului” pentru el. Mai ales că aruncase și ”fumigena” trecerii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție direct în subordinea procurorului general,”perdea de fum” prin care probabil spera să acopere adevărata miză a modificărilor propuse.

Și anume cea ca Secția Specială să nu aibă automat dreptul de a cerceta automat orice magistrat, astfel că s-ar fi ajuns invariabil la avizarea acestor anchete. De către cine? De către chiar Secția pentru procurori condusă de Codruț Olaru, bineînțeles! Ceea ce unora dintre adepții lui Olaru li s-a părut un ”factor de echilibru”. Nu însă și ”aripii dure” a ”Republicii procurorilor”, cea care oricum fusese inflamată de decizia de a propune ”reformarea” Secției Speciale. În timp  ce adunarea generală a procurorilor DIICOT – reprezentanți în CSM tocmai de către Codruț Olaru- a votat pentru desființarea imediată a acesteia! Dar probabil Codruț Olaru a crezut că-i face pe ceilalți ”jucători” prin această manevră d eînvăluire, trăgând astfel ”spuza” reformării Secției Speciale pe burta sa. Numai că strategia pare acum una falimentară, întorcându-se invariabil împotriva inițiatorului…

 

Nici măcar unul!

Iar ”decăderea” lui Codruț Olaru este cu atât mai pregnantă, cu cât acesta a suferit eșec peste eșec, fiindu-i ”zburați” practic toți oamenii dn funcții. Mai mult decât atât, nu a prins nici măcar un ”premiu de consolare”, după ce niciunul dintre favoriții săi nu a fost barem nominalizat pentru un adjunct, ceva… Însă chiar și așa, aceasta ar trebui să fie ultima grijă pentru Codruț Olaru, cel care ar trebui să urmărească de acum înainte cu maxim interes soarta – de fapt procesul!- lui Lucian Papici.

Un alt fost ”copil teribil” al sistemului,  procuror vedetă al DNA pe vremea sa. Dar care după ce a fost identificat drept ”izolaționist” sau chiar ”colaboraționist” de către sistem a fost apoi ejectat la o structură teritorială. Iar de atunci ”calvarul” continuă de atâta vreme pentru Papici… Cel care, mai nou s-a trezit și că i-a fost redeschis de către Curtea Supremă un dosar penal pentru infracțiunea de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării.

Drept urmare, pe scurt, varianta de lucru de ultimă oră vehiculată în sistem este că după ”racordarea” reușită a noului procuror general și al procurorului șef al DNA la Bruxelles, ”comunitatea” procurorilor poate fi măcinată de o vendeta care să se lase cu noi și multe victime, fie ele și colaterale. Dar toate numai nume grele… Drept urmare se pare că doar o retragere controlată a lui Codruț Olaru de la butoanele ”procurorilor” din CSM ar mai fi rămas singurul compromis acceptabil la această oră. Cealaltă singură opțiune fiind drept urmare doar o ”execuție sumară”a acestuia … Cu precizarea că prin instalarea cuplului Hosu – Hăineală la butoanele DIICOT – drept premiu de consolare pentru tabăra ”loserilor” – nici măcar acolo nu se mai poate retrage la o adică procurorul Codruț Olaru, așa cum se pare că spera la un moment dat. Numai că, ghinion, iată că nici măcar ”planul B” nu mai este acum de actualitate, conform Național.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare