sursa foto:  mai.gov.ro

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie!

Dezvăluire BUGETUL.RO. Ministrul de Interne, Marcel Vela, trece la fapte. Șeful Internelor urmează să facă o mutare importantă în luna februarie a acestui an.

Ministerul Interne urmează să achiziționeze 9.000 de camere video pentru Inspectoratul General al Poliției Române.

În luna februarie, MAI urmează să demareze o licitație în acest sens. Camerele video vor ajunge la atât la polițiștii din mediul rural, cât și la cei de la Brigada Rutieră. Ministerul de Interne a alocat 5.805.000 de lei pentru achiziția de camere video.

Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, chiar de ministrul Marcel Vela.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

Eu ce spun și fac! Am alocat 5.805.000 de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere la IGPR. Caietul de sarcini se finalizează în maximum două săptămâni.

În prima jumătate a lunii februarie se publică licitația”, a precizat, pentru Bugetul.ro, ministrul Vela.

Astfel, conform lui Marcel Vela, fiecare post de poliție din zona rurală și fiecare polițist de la Brigada Rutieră, aflat în misiune, vor primi câte-o cameră.

Câte una pentru fiecare post de poliție din zona rurală, respectiv pentru fiecare polițist de la Poliția Rutieră, aflat în misiune”, ne-a mai dezvăluit șeful Internenor.

‘Va eradica fenomenul corupției la Poliția Rutieră’

Dotarea polițiștilor rutieri, aflați în misiune, cu camere video va duce la dispariția corupției la nivelul Poliției Rutiere, este de părere ministrul Marcel Vela.

Mai mult, această măsură ar urma să responsabilizeze atât polițistul, cât și șoferul care interacționează cu omul legii.

Vezi și Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

„Vis-a-vis de șpaga de la Poliția Rutieră. Vom cumpăra camere video pentru fiecare polițist de la Rutieră, care va eradica fenomenul corupției la Poliția Rutieră, va responsabiliza polițistul în dialogul cu șoferul și-n același timp, șoferul în dialogul cu polițistul, fiind proba camerei.

N-o să mai găsiți deputați care înjură polițistul și nici polițiști rutieri care abuzează de funcția lor”, a declarat șeful Ministerului de Interne, invitat fiind în emisiunea lui Silviu Mănăstire, la B1 TV.

Vezi și Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare