sursa foto:  voanews.com

Organizația Mondială a Sănătății, anunț crucial pentru omenire: ‘Nu vom ajunge la imunitatea colectivă în 2021’

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că imunitatea colectivă contra noului coronavirus SARS-CoV-2 nu va fi atinsă anul acesta.

 

„Nu vom ajunge (…) la imunitatea colectivă în 2021”, a spus responsabilul ştiinţific al OMS Soumya Swaminathan în timpul unei informări de presă la Geneva.

Ea a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie precum distanţarea fizică, spălarea pe mâini şi purtarea măştii pentru a controla pandemia.

Conform The Guardian, Swaminathan a apreciat „progresele incredibile” făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Şi a subliniat că lupta cu pandemia „durează”.

„Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde”, a punctat ea, făcând apel la populaţia lumii să „aibă răbdare”.

Swaminathan a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările. „Între timp, nu ttrebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează”, a spus responsabilul ştiinţific, informează news.ro.

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului „în tot acest an cel puţin”.

Citește și:

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare