sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Astăzi, 11 ianuarie, încep protestele demarate de sindicaliștii din Poliție, după ce Guvernul Cîțu a decis înghețarea salariilor oamenilor legii. Bogdan Bănică, președintele executiv al SNPR Decus, a declarat, pentru Bugetul.ro, că, de luni, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi. Aceste avertimente, potrivit lui Bănică, se vor aplica și în cazul obligativității purtării măștii de protecție în aer liber, precum și în sectoarele de Ordine Publică și Rutier. Practic, dacă vă prind polițiștii fără mască de protecție, puteți avea noroc și primi doar un avertisment, nu amendă.

Astăzi este prima zi din calendarul de proteste, în care polițiștii vor aplica cu preponderență sancțiunea cu avertisement.

Am solicitat revizuirea Ordonanței de Guvern nr. 226/2020 prin care au fost înghețate salariile polițiștilor. Întrucât nu am primit niciun răspuns la sesizările și la doleanțele noastre, am stabilit de comun acord cu alte organizații sindicale un calendar de protest, care începe chiar astăzi.

E un calendar etapizat pe trei părți.

Începând cu data de astăzi, colegii mei vor aplica cu preponderență sancțiunea avertismentului, în loc de sancțiunea cu amendă.

Din data de 18 ianuarie, dacă revendicările noastre nu vor avea ecou, vom refuza să îndeplinim alte sarcini decât cele pe care le avem în fișa postului, vom refuza să efectuăm ore suplimentare și să asigurăm permanența de la domiciliu.

Dacă nici în urma acestei forme de proteste, revendicările noastre nu vor fi auzite, pe data de 25 pregătim o pichetare, un miting, în fața Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Bogdan Bănică.

„Doar urgențele”

Totodată, președintele executiv al SNPR Decus a precizat, pentru Bugetul.ro, că se vor aplica avertismente, în loc de amenzi, în toate domeniile de activitate.

De asemenea, după data de 25 ianuarie, polițiștii vor asigura doar urgențele, după modelul protestelor magistraților din anul 2020.

Avertismentele nu se referă doar la situația pandemică, ci și la Ordine Publică, și la regimul rutier. Din data de 25, după modelul mai-marilor noștri din magistratură, vom asigura doar urgențele”, a punctat Bogdan Bănică, pentru Bugetul.ro.

Sindicatele SNPR DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN și UNIPOL și-au asumat, printr-un protocol de colaborare, acțiunile de protest care începe luni, 11 ianuarie 2021.

Vezi și Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

Premierul Florin Cîțu ia o decizie prin care îl scoate din schemă pe omul USR-PLUS! ‘Ordinul’ a apărut în Monitorul Oficial

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare