sursa foto:  rfi.ro

Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Dezvăluire Bugetul.ro. Candidat în acest an la Primăria Constanța, actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, s-a împrumutat în 2020 de circa 15.000 de euro.

În 2020, el a luat cu împrumut 72.000 de lei de la patru persoane fizice. Toți cei patru sponsori ai lui Stelian Ion sunt membri USR, potrivit verificărilor Bugetul.ro.

În acest an, Stelian Ion a luat 22.000 de lei de la Mihai Ochiuleț, ales consilier local de Constanța de pe listele USR-PLUS, în 2020.

Ministrul Justiției s-a împrumutat de 20.000 de lei și de la Dordea Andrada, care a ajuns consilier județean de Constanța de pe listele USR-PLUS, în acest an.

Stelian Ion trebuie să returneze 15.000 de euro până în august 2021

Totodată, Stelian Ion a primit 20.000 de lei și de la Daniel Popa, fost candidat la alegerile locale din partea USR-PLUS.

O altă persoană care l-a împrumutat pe șeful Justiției în acest an este Ioana Beșteliu. Beșteliu i-a dat lui Stelian Ion 10.000 de lei. Potrivit presei locale, pe final de decembrie 2020, Ioana Beșteliu fost aleasă membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța.

Primarul Vergil Chițac a propus consilierilor locali, luni, 28.12.2020, revocarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța și numirea unor membri provizorii. Au fost aleși Stere Hira, Ioana Beșteliu, Ionel Damian și Ionuț Fîntînă, a informat focuspress.ro.

Ioana Beșteliu a fost propunerea USR-PLUS pentru CA-ul RAEDPP.

Interesant este faptul că pentru cele patru împrumuturi Stelian Ion are ca termen scadent aceeași dată: 01.08.2021.

Practic, până în luna august a acestui an, Stelian Ion trebuie să facă rost de 15.000 de euro.

În 2020, Stelian Ion a încasat, ca deputat, 137.252 de lei.

Vezi și

Pandemia de COVID-19 a scumpit locuințele. Vor ține românii cont de sfatul lui Elon Musk: ‘Nu băgați banii în proprietăți!’?

Veste importantă pentru mii de români! Ce trebuie să îndepliniți pentru a ieși la pensie anul acesta

Mare atenție! Toți românii sunt vizați de această lege: Cine nu o respectă, se poate alege cu o amendă de până la 30.000 de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare