sursa foto:  Facebook

Papa Francisc, vizitat de Marcel Ciolacu, la Vatican. Suveranul Pontif a primit cadouri de la premierul României, au vorbit în română!

Pe data de 15 februarie, Papa Francisc l-a primit pe Marcel Ciolacu la Vatican. Pentru că nu putea lăsa un astfel de moment să treacă neobservat, premierul a profitat de ocazie și a pus imaginile pe rețelele de socializare. În doar câteva ore, mii de români au comentat vizita.

Suveranul Pontif nu se implică în politică, dar se pare că în 2024, an electoral pentru România, l-a primit pe șeful PSD. Conducătorul Vaticanului a discutat cu Marcel Ciolacu în limba română, se pare. Bineînțeles, a mai primit o parte de cultură de-a noastră, un cadou simbolic.

„Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ce cadou a primit Papa Francisc de la Marcel Ciolacu

Pentru că românii sunt oameni manierați și cu bun simț, nu se putea ca Marcel Ciolacu să meargă cu mâna goală la Papa Francisc! Astfel, premierul i-a adus câteva daruri românești, personalizate, dar și produse tradiționale. De asemenea, delegația română i-a pregătit un tablou semnat de Marian Furtună, cu beatificarea celor șapte episcopi martiri greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

Și secretarul de stat de la Vatican a primit un cadou, o monedă emisă recent de Banca Națională a României, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea Monseniorului Vladimir Ghica.

Șeful PSD nu s-a dus singur, ci cu o delegație guvernamentală, formată din vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc lansează un apel pentru un sprijin concret destinat Turciei şi Siriei: Să ne gândim ce putem face pentru ei

Marcel Ciolacu s-a dus în Italia

Vizita lui Marcel Ciolacu nu este deloc întâmplătoare. A ajuns cu delegația la Papa Francisc pentru că s-a dus în Italia să se întâlnească nu doar cu autoritățile, ci și cu românii care locuiesc acolo de ani buni. Iată ce a spus despre eveniment:

„Cred că mulți dintre românii din Italia vor să vină acasă la un moment dat. Sunt conștient că cei care doresc să se întoarcă acasă au nevoie nu doar de salarii, ci și de servicii publice de calitate. Iar singura modalitate de a-i convinge este să continuăm să creștem veniturile salariale și să investim în sistemul de educație și în cel de sănătate. Scopul nostru este ca, dezvoltând România, să ne aducem românii înapoi acasă!

Vă mulțumesc pentru această seară! Îi mulțumesc primarului Romei, domnul Roberto Gualtieri pentru găzduire și pentru implicare! Prezența sa alături de noi demonstrează clar respectul autorităților italiene față de comunitatea românească!”, a spus Marcel Ciolacu, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc, lecție de omenie. Nici vârsta, nici boala nu l-au împiedicat pe Suveranul Pontif

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare