Pat supraetajat: avantaje de luat în considerare

Paturile supraetajate au fost folosite dintotdeauna în case ca paturi copii. Pe măsură ce a trecut timpul, acestea au fost îmbunătățite și astăzi sunt mai sigure, mai estetice și mai confortabile.

Camera copiilor va fi locul în care aceștia își vor petrece cea mai mare parte a timpului în timpul adolescenței. Prin urmare, aceștia trebuie să se simtă confortabil și să aibă propria intimitate.

În acest articol te putem sfătui și îți putem da idei pentru a crea o cameră unică și complet funcțională. De aceea, trebuie să știi cum să identifici când este momentul potrivit pentru a investi într-o schimbare de cameră pentru copiii tăi.

Gusturile, nevoile și personalitatea fiecărei persoane se formează de-a lungul anilor. Când copiii sunt mici, părinții sunt cei care decid pentru ei atunci când vine vorba de alegerea mobilierului pentru camera lor și de decorarea acesteia, dar pe măsură ce cresc, încep să vrea să colaboreze, contribuind cu propriile idei.

Dacă ai doi copii care împart un dormitor și nu dispui de foarte mult spațiu, dar ai dori să îl schimbi complet, acest articol te interesează: vom vorbi despre numeroasele avantaje pe care le oferă un pat copii supraetajat.

Iată câteva dintre avantajele paturilor supraetajate și câteva recomandări pentru a le face și mai sigure.

Care sunt avantajele paturilor supraetajate?

În urmă cu câteva decenii, familiile aveau mulți copii și era nevoie de diferite soluții pentru ca fiecare să aibă patul lui, chiar dacă nu aveau mult spațiu. În zilele noastre, deși de obicei sunt mai puțini copii, avantajele paturilor supraetajate sunt numeroase, motiv pentru care familiile continuă să opteze pentru ele ca pat copii. Iată câteva motive pentru a le avea:

Spațiu. Folosirea la maximum a spațiului continuă să fie unul dintre motivele pentru a opta pentru un pat copii supraetajat. În acest fel, întreaga cameră nu este ocupată de paturi și există loc de joacă. În camerele mici, paturile supraetajate rezolvă problema locului unde se poate amplasa un dulap, o masă de studiu sau o comodă.

Estetică. Paturile supraetajate din trecut erau alcătuite din stâlpi metalici sudate sau înșurubate, nu au nimic de-a face cu cele fabricate în zilele noastre. În prezent, există atât de multe modele, cu dulapuri, la nivelul solului, cu paturi pe diferite niveluri, cu forme, încât vor pune în valoare orice decor.

Joacă. Paturile supraetajate pot fi multe lucruri diferite în imaginația unui copil. Deși patul de sus nu este o zonă de joacă, partea de jos poate fi transformată într-o căsuță, o cameră de castel, un cort etc. Există câteva accesorii din material textil pentru a transforma un pat copii supraetajat într-unul dintre aceste locuri imaginare.

Versatilitate. Există paturi supraetajate în care patul de jos poate fi ascuns, astfel încât, atunci când nu este ocupat de un oaspete, poate fi folosit pentru a se juca, pentru a plasa un birou mobil sau pentru depozitare.

Aceste spații sunt ușor de curățat: datorită faptului că ambele paturi sunt așezate unul peste celălalt, îți permite să câștigi suprafață, ceea ce face curățarea mai ușoară și mai confortabilă.

Soluția pentru a găzdui oaspeți neașteptați: dacă ai un pat supraetajat liber, îl poți oferi unui oaspete neașteptat. Există, de asemenea, paturi supraetajate pliabile, care se ascund atunci când nu sunt necesare, pentru a nu ocupa spațiu.

Oferă intimitate: deși poate părea o nebunie ca două persoane să împartă o cameră și să aibă intimitate, paturile suprapuse permit o intimitate pe care două paturi paralele nu o obțin, deoarece va fi mereu unul peste celălalt, iar copiii tăi nu vor putea vedea ce face fiecare.

Distracție: paturile supraetajate sunt o alternativă la un pat obișnuit, motiv pentru care copiii și adolescenții le dau de obicei o notă de distracție. Cei mici își pot da frâu liber imaginației și pot crea o mie și una de aventuri.

Cum să faci un pat copii supraetajat mai sigur

Înainte de a cumpăra un pat copii supraetajat, este necesar să verifici dacă acesta respectă reglementările europene pentru acest tip de mobilier. Standardul înseamnă să nu existe riscuri de desprindere a patului superior sau dacă acesta este pregătit să susțină greutatea unui copil, printre altele.

Odată cumpărat, acesta trebuie ancorat la perete pentru a preveni răsturnarea lui sau căderea copiilor prin spațiul dintre pat și perete în cazul în care se mișcă. În cazul în care copilul este foarte agitat, chiar și noaptea, poți cumpăra protecții suplimentare care protejează împotriva căderilor accidentale.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare