sursa foto:  spynews.ro

Pe Ana Birchall a lăsat-o memoria! Cazul temutului infractor, ‘pierdut’ în Marea Britanie

În luna septembrie a anului 2019, în perioada în care Ana Birchall era ministru al Justiției, Bugetul.ro trăgea un puternic semnal de alarmă în privința unui dintre cei mai temuți infractori ai României, Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu”.

Vezi și EXCLUSIV Bătaie de joc în privința repatrierii celui mai temut interlop! Cine blochează extrădarea lui Ghenosu

La vremea respectivă, am întrebat autoritățile statului cum e posibil ca Ghenosu să nu fie extrădat în România, el fiind arestat în vara anului 2018, iar, potrivit portalului european de justiție, „țara în care a fost arestată persoana (n.r. – în cazul de față Marea Britanie) trebuie să ia o decizie definitivă cu privire la executarea mandatului european de arestare în termen de 60 de zile de la data arestării persoanei”. Totodată, „dacă persoana consimte la predarea sa, decizia trebuie să fie luată într-un termen de 10 zile”.

Nimeni nu ne-a oferit un răspuns concret, instituțiile pasându-ne de la una la alta. Ministerul Justiției, în fruntea căruia se afla Birchall, ne-a trimis la Tribunalul București, care ne-a comunicat că nu ne poate oferi astfel de informații, pentru că sunt cu caracter confidențial.

În cele din urmă, Ghinea Florin Nicolae a fost extrădat de-abia în luna februarie 2020, după venirea la Putere a Guvernului Orban și preluarea Ministerului Justiției de către Cătălin Predoiu.

Acum, după arestarea Alinei Bica, fostă șefă DIICOT, și a lui Ioan Bene în Italia, Ana Birchall susține, pe pagina de Facebook, că, în timpul mandatului său, a făcut eforturi să se deblocheze și să se avanseze cu fiecare procedură de extrădarea, cu punerea în aplicarea a mandatului european de arestare etc.

Însă, ea uită să precizeze că, în timpul mandatului său, unul dintre cei mai periculoși infractori ai României, Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu”, a fost „uitat” în Marea Britanie și „recuperat” de actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, deși portalul european de justiție precizează că „țara în care a fost arestată persoana trebuie să ia o decizie definitivă cu privire la executarea mandatului european de arestare în termen de 60 de zile de la data arestării persoanei”.

Ghenosu a fost arestat în august 2018 și adus în România în februarie 2020. Ana Birchall a fost ministru al Justiției în perioada 24 aprilie 2019-4 noiembrie 2019. 

Cum se laudă Ana Birchall pe Facebook

Bravo politiei romane, bravo politiei italiene! Stiu cate eforturi am facut ca sa se deblocheze si sa se avanseze cu fiecare procedura de extradare, cu punerea in aplicare a mandatului european de arestare etc. Tocmai de aceea le sunt si asa de „draga”😂.

Pai cum sa nu ii fiu „draga”lui Popoviciu, de exemplu, cand pe mandatul meu de ministru al justitiei am castigat impotriva lui in prima instanta din UK si este doar o chestiune de timp pana cand va fi adus acasa sa execute pedeapsa pentru care este condamnat. Poți fugi, dar nu te poți ascunde la nesfarsit!😜 Asa cum am mai spus, cooperarea si dialogul bilateral poate ajuta extrem de mult in astfel de cazuri. Hai cu toti fugarii acasa ca prea rad in nas romanilor cinstiti si statului roman… si da trebuie recuperat fiecare leu furat statului roman! Dati share oameni buni, ca sa stie adevarul fiecare roman cinstit!”, este mesajul postat de Ana Birchall, pe Facebook, după reținerea Alinei Bica de oamenii legii din Italia.

Vezi și

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare