sursa foto:  mangalia.tv

PER o nouă lovitură înainte de alegeri. Ce nume grele din lumea sportului s-au alăturat partidului

Deputatul Cătălin Rădulescu, primul pe lista PER în Argeş pentru Camera Deputaţilor, a spus la o conferinţă de presă că foştii fotbalişti Rică Neaga şi Viorel Turcu s-au înscris în Partidul Ecologist Român (PER), afirmând că cei doi fotbalişti au făcut cinste sportului românesc.

„Viorel Turcu a fost de trei ori campion naţional cu trei echipe diferite, Rică Neaga, de asemenea, a jucat la FC Argeş şi la Steaua, la echipa naţională. Doi oameni care s-au alăturat echipei PER. Vrem să facem o echipă de români adevăraţi, care să ţină cu românii, mai ales la aceste vremuri pe care noi le trăim astăzi, când vedem că din ce în ce mai mult este atacată suveranitatea naţională, este atacată limba românească, nu mai vorbim româneşte, nu mai simţim româneşte. Cineva vrea să ne distrugă tot ceea ce înseamnă tradiţie, biserică (…)”, a precizat Rădulescu.

Rică Neaga a declarat că a ales să intre în politică pentru a încerca să facă ceva pentru România, alături de PER, pentru că cei din această echipă „în primul rând au inimă de români”.

„Dacă stau acasă şi nu încerc să fac ceva pentru România, înseamnă că am pierdut o luptă. Cred cu tărie în acest proiect al PER şi sper ca, împreună cu această echipă capabilă cu care am plecat la acest drum, să propunem nişte legi pentru sport, pentru că noi venim din acest domeniu. Pentru că avem foşti mari jucători care au evoluat şi pentru echipa naţională, au făcut mândrie ţării şi nu există o lege ca, după ce s-a terminat activitatea fotbalistică, care, la vârsta de 32-35 de ani, în cel mai fericit caz, se termină, să dispunem de o pensie sau de un ajutor de la stat”, a susţinut Neaga.

La rândul său, Viorel Turcu a arătat că a făcut sport de performanţă şi aşteaptă de 30 de ani o lege a sportului.

„Am făcut sport de performanţă, aştept de 30 de ani o lege a sportului care încă nu s-a dat, să luăm o rentă viageră după ce ne retragem şi foarte mulţi dintre noi nu au făcut o şcoală sau nu ştiu ce să facă, nu s-a dat nicio lege. Dacă, în cel mai rău caz, îţi aprobă dosarul la MTS pentru rentă viageră, ţi-l aprobă degeaba, pentru că trebuie să aştepţi ca unul dintre cei care iau rentă viageră să moară, să vină rândul să îi iei locul. Aşa ceva nu se poate, trebuie să facem ceva. Vrem ca tinerii noştri, copiii noştri să aibă un prezent şi un viitor asigurat, să nu mai bâjbâie în întuneric, să fie mândri că sunt români”, a menţionat Turcu, informează agerpres.ro

Citește și:

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare