sursa foto:  g4media.ro

Petre Daea, despre ‘apocalipsa’ alimentară: Caut se găsesc echilibrul în analize, în așa fel încât să putem trage o concluzie

Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, a declarat în cadrul emisiunii Descoperiți, de la postul de televiziune Antena 3, că îngrijorarea majoră care circulă în aceste zile, privind rezervele de hrană mondială, trebuie analizată cu grijă, încât să putem trage o concluzie și să ne putem proteja.

 

 

„În primul rând, eu nu sunt partener cu abordările acestea apocaliptice. Aceste analize care introduc într-un sandvici al zilei o serie întreagă de crize, unele peste altele. Am luat criza pandemică a venit și energia, iată că intră și războiul mai vine un virus și așa mai departe.

Sigur că acum foarte multă lume se ancorează la la situația existentă pe planetă dată fiind această explozie a prețurilor și evident, și acest zăngănit al armelor.

Însă, în 2009, la Summit-ul de la Roma, al SAO, care este structura de specialitate a ONU, s-a afirmat atunci, cu cifrele pe masă, că peste 1 miliard de oameni pe planetă suferă de malnutriție și că la fiecare 6 secunde moare un copil de foame”, spune fostul ministru

Daea spune că aceste avertismente nu sunt de ieri de alaltăieri dar au pus pe gânduri pe toată lumea și îngrijorările sunt peste tot și oriunde, pentru că ne afectează iată direct și pe noi.

 

„Referitor la România, eu aici n-aș avea o abordare atât de ascuțită din punct de vedere al crizei, pentru că înțelegerea fenomenului și evident derularea activității în agricultură mă face să fiu o cu o doză de optimism mai mare decât ceilalți.

Caut se găsesc echilibrul în analize, în așa fel încât să putem trage o concluzie și în același timp, să ne și putem proteja.

În agricultură factorii de vegetație nu sunt la mâna omului privind apa a agricultură. Factorul vital care desenează nivelul de producție nu este în mâna noastră, deși parțial trebuia să fie”, a transmis Daea

 

Fostul ministru spune să ne uităm spre ce înseamnă piața în această dată vizavi de balanța produselor agro alimentare gândindu-ne cât importăm și cât exportăm

 

„Nu, nu 70% noi importăm, pentru că asemenea analize se fac pe cifrele care se înregistrează în magazine și la lanțurile de magazine.

Evident că putem discuta despre carnea de porc care e 80% și știm cu situația acestei specii. Însă ce este îmbucurător și trebuie să reținem este că Guvernul României, Ministerul Agriculturii au urmărit cu atenție desfășurarea celui mai important obiectiv al perioadei și anume însămânțările de primăvară.

Ştim foarte bine că mâncarea se face din rodul pământului. Avem speranța realizării unor producții care să ne asigure hrana în România”, a spus Petre Daea la Antena 3

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare