sursa foto:  facebook

Politologul Stelian Tănase: ‘Când a fost cu NATO, UE și acum, cu Schengen, noi niciodată nu am fost pregătiți, noi am fost luați de mână și purtați mai departe că nu eram gata’

Scriitorul și politologul Stelian Tănase a declarat  că România trebuie să intre în Schengen acum, chiar e nepregătită, așa cum nu a fost pregătită nici când a intrat în NATO și UE. Tănase a mai afirmat că primirea noastră în Schengen se va produce cu întârziere de ani buni și „vina e exclusiv a politicienilor români”.

„Noi am stat zece ani sperând să-i prostim cum facem noi: promitem că în șase luni rezolvăm. În naivitatea noastră, că la București lucrurile se rezolvă de această manieră, am crezut că o să meargă asta. A durat 11 ani cred.

Din când în când, câte un politician – Rareș Bogdan e ultimul dintr-o serie lungă, că demagogia a funcționat în acești ani – apărea cu steagul sus, mai ales în campanie, și plângea că România nu e în Schengen, că suntem nedreptățiți, perscecutați, că suntem la marginea Europei și politic, dar nu s-au luat măsurile necesare și în ritmul necesar. Nu merge cu jumătăți de măsură, trebuie să faci lucrurile pe care trebuie să le faci!

Vorbele au fost, oamenii au crezut că pot să nu facă și să le arunce ăstora praf în ochi. Uite că n-a fost!”, a spus politologul, pentru B1 TV.

Stelian Tănase: Nici pentru intrarea în NATO și UE n-am fost pregătiți

„Când a fost cu NATO, UE și acum, cu Schengenul, noi niciodată nu am fost pregătiți, noi am fost luați de mână și purtați mai departe că nu eram gata.

Am intrat în NATO că a vrut NATO, au vrut țările occidentale, că era o situație în Orientul Apropiat foarte critică și am intrat să întărim flancul sud-estic al NATO și să facem lanțul până spre Turcia. Și Românai era pe hartă fix unde trebuia, așa că am fost împinși în NATO.

Cu UE la fel – am fost nepregătiți și am fost împinși de la spate.

Acum cu Schengen la fel – intrăm nepregătiți, dar situația din Ucraina… Și trebuie să fim acolo!”, a mai spus Stelian Tănase.

Acesta a mai susținut că un vot negativ pentru România la Consiliul JAI din 8 decembrie va fi „un eșec politic de proporții”, dar un vot pozitiv și intrarea noastră în Schengen nu ar fi vreun mare câștig pentru toată lumea, ci ar ajuta cu precădere mediul de afaceri, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare