sursa foto:  adevarul.ro

Poluare masivă, în București, în această dimineață! Ministrul Mediului vine cu explicații

În București, în această dimineață s-a resimțit un fum înecăcios în zona de nord, dar și în sectorul 6 al Capitalei. Rețelele de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri cu până la 500% pentru poluarea cu PM10 și PM 2,5.

Depășirile au fost înregistrare în zona de nord a orașului, în localitățile Corbeanca, Ostratu și Otopeni, dar și în sectorul 6. Bucureștenii s-au plâns de mirosul puternic de ars.

De asemenea, Garda Națională de Mediu a trimis corpul de control la Periș.

„Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată. În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator. În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene: – identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale; – impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului; – monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse”, potrivit unei informări a Gărzii de Mediu.

Vezi și:Salarii majorate în plină criză! Cine sunt angajații norocoși

În plină epidemie de coronavirus, SPP-ul pune la bătaie 2 milioane de euro pentru achiziția de mașini

EXCLUSIV Atenție! Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece Sfintele Paști în sânul familiei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare