sursa foto:  publika.md

EXCLUSIV Atenție! Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece Sfintele Paști în sânul familiei

Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece noaptea de Înviere în sânul familiei. Surse oficiale au precizat, pentru Bugetul.ro, că, potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 2020, provincialii nu se vor putea duce în localitatea de baștină, cu ocazia Sfintelor Paști, dacă nu au făcut-o deja.

Singura excepție o reprezintădeplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie”, au declarat, pentru Bugetul.ro, surse oficiale.

Vezi și EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

‘d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie’ – este singura excepție”, au spus sursele noastre.

Gabriela Firea: 4 milioane de oameni în București

În toamna anului trecut, primarul Capitalei, Gabriela Firea, dezvăluia că sunt peste patru milioane de oameni în Capitală.

Primarul Bucureștiului a spus, la vremea respectivă, că sunt mulți angajați din multinaționale, studenți și alți cetățeni care locuiesc în Capitală, fără a avea buletin de București.

„Traficul este cea mai mare problemă a noastră. Un oraş construit pentru un milion de cetăţeni … Suntem peste patru milioane după toate studiile, în Bucureşti sunt peste patru milioane de cetăţeni. Peste patru milioane, sunt foarte sigură, sunt date statistice. După ultimul recensământ erau două milioane şi jumătate, dar recensământul are deja 10 ani şi jumătate. Eu vorbesc real, ce este în Bucureşti în momentul în care adunăm toţi angajaţii din multinaţionale care vin din ţară, nu şi-au făcut încă acte din Bucureşti, toţi studenţii, toţi turiştii şi ceilalţi cetăţeni care trăiesc în Bucureşti, dar nu au forme legale, nu au buletin de Bucureşti”, a declarat primarul general al Capitalei, la DC News.

Interdicția se aplică în toată țara 

Mare atenție! Interdicția se aplică în întreaga țară.

Practic, toți cei care lucrează și locuiesc în alte zone, decât cele de baștină, nu se vor putea întoarce acasă.

Vezi și Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare