ioan buda

sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Dezvăluire Bugetul.ro. După scandalul iscat de achizițiile făcute prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), se pare că autoritățile încep să treacă totul „la secret”, prin această lăsând loc de și mai multe semne de întrebare. Concret, Poliția de Frontieră, condusă de chestorul Ioan Buda, fost șef al Poliției Române, se pregătește să cumpere măști de protecție prinNegociere Fără Publicare Prealabilă (N.F.P.P.) conform prevederilor art.104 alin. (1) lit. c) din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare”. Valoarea contractului este de 2.000.000 de lei (fără TVA). Conform anunțului făcut de IGPF, „Achiziţia se finalizează prin: încheierea unui acord-cadru, fără reluarea competiției”. Recent, surse care au dorit să rămână sub protecția anonimatului au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că mai-marii țării vor începe să facă achiziții la secret, după scandalul uriaș declanșat după achizițiile făcute prin ONAC, care au dus la retragerea pe „linie moartă” a lui Victor Costache. Amintim că scandalul legat de achizițiile prin ONAC a fost stins prin demisia fostului ministru al Sănătății.

Vezi și Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Concret, în 2 aprilie, Poliția de Frontieră a făcut un „anunț publicitar la procedura de achiziție având ca obiect atribuirea acordului-cadru de achiziție publică de măști de protecție”. Instituția condusă de chestorul Buda a demarat negocierile pentru achiziția publică de echipamente de protecție, respectiv: mască de protecție respiratorie individuală pentru domeniul medical, de unică folosință.

Tipul procedurii de atribuire este: „Negociere Fără Publicare Prealabilă (N.F.P.P.) conform prevederilor art.104 alin. (1) lit. c) din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare”.

Vezi și Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

Valoarea totală estimată a achiziţiei: 2.000.000 lei, fără TVA. Achiziţia se finalizează prin: încheierea unui acord-cadru, fără reluarea competiției, se precizează în anunțul IGPF.

Mai mult, Poliția de Frontieră informează că ședințele de evaluare și de vizualizare ale ofertelor nu sunt publice.

Data limită de depunere a ofertelor: 08.04.2020 ora 13:00

Şedinţele de evaluare nu sunt publice.

Data limită de vizualizare a ofertelor: 08.04.2020.

Ședinţa de vizualizare a ofertelor nu este publică.

Şedinţa de negociere va consta în retransmiterea formularului de ofertă în urma solicitării comisiei de evaluare, după etapa de calificare a ofertanților.

În urma derulării etapei de negociere, ofertanţii vor depune ofertele finale semnate de către de reprezentantul legal sau persoana împuternicită în termen de maximum o zi lucrătoare de la data solicitării comisiei de evaluare la adresa de e-mail igpf@mai.gov.ro .

Runda de negociere cu ofertanții ale căror oferte au fost declarate admisibile va avea ca obiect prețul ofertat ( în Formularul 4 și 5).

Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a atribui acordul-cadru pe baza ofertei iniţiale, fără negociere:

în cazul în care un ofertant nu dorește să depună o ofertă îmbunatățită și declară acest aspect odată cu oferta inițial depusă;
dacă există un singur ofertant admisibil.
IX Garanţia de bună execuţie

Având în vedere termenul de livrare de trei zile lucrătoare și opțiunea autorității contractante de a încheia contracte subsecvente cu promitenții furnizori doar în situația existenței stocului de măști de protecție precum și procedura de achiziție organizată, respectiv negociere fără publicarea prealabilă, în baza art. 39 alin. (2) din HG nr. 395/2016, actualizată, autoritatea contractantă nu solicită garanție de bună execuție.

X. Alte informaţii:

Toate solicitările de clarificări vor fi transmise prin e-mail la adresa: achizitii.igpf@mai.gov.ro, anterior datei limită de depunere a ofertelor, persoana de contact Lucian Gogoi – șef Serviciu Achiziții;

Răspunsurile la solicitările de clarificări vor fi publicate pe SEAP prin republicarea anunțului de publicitate.

Plata se efectuează în lei în conformitate cu legislația națională în vigoare, atât din fonduri de la bugetul de stat cât și din fonduri externe nerambursabile”, informează IGPF.

Achiziția este acoperită de lege

Conform Art.104 alin. (1) lit. c) din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, achiziția se poate face prin Negociere Fără Publicare Prealabilă „ca o măsură strict necesară, atunci când perioadele de aplicare a procedurilor de licitație deschisă, licitație restrânsă sau negociere competitivă nu pot fi respectate din motive de extremă urgență, determinate de evenimente imprevizibile și care nu se datorează sub nicio formă unei acțiuni sau inacțiuni a autorității contractante”.

Vezi și EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare