sursa foto:  agerpres.ro

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: ‘Am ajuns aproape de 1,5. Dacă lucrurile se vor menține pe trend descendent, atunci vom lua decizia de a relaxa un pic măsurile de siguranță’

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că situația trebuie urmărită cu mare atenție și că este puțin îngrijorat de o posibilă influență asupra numărului de infectări a perioadei Sărbătorilor Pascale, când mai multe măsuri au fost relaxate.

”Și eu mi-aș dori o periodă de relxare, dar trebuie să fim atenți în această perioadă. Am ajuns aproape de 1,5  și vom vedea dacă vom scădea sub pragul de 1,5 și vom observa timp de 48 de ore acest lucru. Să nu uităm că suntem la aproximativ 10 zile de la perioada de Paște, când lucrurile au fost un pic mai relaxate și sunt un pic temător că vom vedea o oarecare influență din acea zonă. Dacă lucrurile se vor menține pe trend descendent, atunci vom lua decizia de a relaxa un pic măsurile de siguranță, respectiv permiterea a 50% capacitate pentru săli de spectacole, pentru restaurante, s-ar putea organiza spectacole în regim drive-thru sau în aer liber cu până la 300 de spectatori. Trebuie să urmărim cu atenție situația”, a explicat Alin Stoica.

Întrebat când ar putea fi convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prefectul Capitalei a răspuns:

”De la momentul în care vom vedea că a scăzut incidența sub 1,5, vom aștepta 48 de ore ca să se confirme trendul descendent și abia după aceea vom convoca ședința Comitetului pentru Situații de Urgență”.

Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în București, rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 1,59 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost confirmate 185 de noi îmbolnăviri, dintr-un total de 620 de cazuri înregistrate la nivel național, informează b1.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare